Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z práce na trénink, dovolené na turnajích. Pro Beneše normální

Praha - Na olympiádě do minulého pátku porážel soupeře v plážovém volejbalu, od pondělí se vrátil do kanceláře obchodního ředitele pojišťovny. Petr Beneš kombinuje pracovní kariéru s rodinou a sportovním nasazením. "S manželkou jsme pět let nebyli na dovolené. Někdo má rád létání, jiný sbírá motorky. Já hraju volejbal," tvrdí.

Volejbalista Petr Beneš
zdroj: ČT24

Na tréninky chodí Beneš jedině po práci nebo brzy ráno. Veškerý volný čas s dětmi na turnajích. Souhra olympijského sportu a soukromého života je opravdu náročná. Také čtyři roky tréninků s Přemyslem Kubalou, který se na rozdíl od Beneše sportem živí, se musely podřídit pracovnímu rozvrhu. "Když jsem třeba na služební cestě, vozím si s sebou věci do posilovny v kufru," usmál se Beneš, který ve svých sedmatřiceti letech plánuje ukončení sportovní kariéry.

Jinak než sportem se z českých olympioniků živí taky třeba běžkyně Ivana Sekyrová, která učí na gymnáziu v Sokolově. Dálkař Štěpán Wagner zase dělá manažera kamenolomu a koulař Antonín Žalský si přivydělává jako instalatér.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články