Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chorvatští pólisté budou hrát o první olympijské zlato

Londýn - Vodní pólisté Chorvatska porazili v semifinále olympijského turnaje v postjugoslávském derby 7:5 Černou Horu a budou usilovat o první zlato v historii. Na čtvrtý olympijský triumf budou útočit v neděli Italové, kteří zvítězili nad Srbskem 9:7. Obhájce bronzu Srbsko si zopakuje s Černou Horou bitvu o třetí místo z minulé olympiády.

Černá Hora - Chorvatsko
zdroj: isifa/EPA autor: Hannibal

Chorvaté oplatili Černohorcům čtvrtfinálovou porážku z minulých her v Pekingu a postoupili do finále olympijského turnaje poprvé od Atlanty 1996. Tehdy je při prvním startu pod pěti kruhy po vyhlášení nezávislosti porazili Španělé.

Itálie uspěla proti favorizovanějšímu Srbsku díky výkonu brankáře Stefana Tempestiho a radovala se ve vzájemném souboji stejně jako ve finále loňského mistrovství světa. Italové tak už dosáhli na první medaili pod pěti kruhy od roku 1996, kdy v Atlantě vybojovali bronz. 

Vyrovnaný zápas sehráli Američané se Španělskem. Evropané se v první čtvrtině dostali do třígólového vedení, Američané pak po zbytek zápasu náskok pouze stahovali. Na rozdíl jediné branky se dostali hned několikrát, naposledy snížili v samém závěru – dvacet vteřin před koncem. Vyrovnat se jim však nepovedlo, Španělé vyhráli 8:7.

Výsledky turnaje vodních pólistů:

Semifinále: Chorvatsko - Černá Hora 7:5, Itálie - Srbsko 9:7.

O 5.-8. místo: Španělsko - USA 8:7, Maďarsko - Austrálie 10:9.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články