Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Němečtí plážoví volejbalisté ve finále přepsali historii

Londýn - Německá dvojice Julius Brink, Jonas Reckermann ve finále turnaje plážových volejbalistů porazila brazilské mistry světa Rega s Ceruttim. Němci se tak stali prvními evropskými olympijskými vítězi v této soutěži. V zápase o třetí místo získali bronz lotyšští plážoví volejbalisté.

Radost německých plážových volejbalistů
zdroj: GettyImages autor: Ezra Shaw

Brink s Reckermannem se ujali vedení po prvním setu, který vyhráli 23:21. V druhé sadě se však výkon brazilské dvojice zlepšil a skóre 21:16 v jejich prospěch to dobře odráží. Za stavu 1:1 tak mohla sladkým a vítězným koncem vyvrcholit olympijská pohádka 39letého Emanuela Rega, pro něhož londýnská olympiáda byla již pátou, které se zúčastnil.

Na Rega však Němci nebrali žádné ohledy a nakonec ve třetím setu - po pěti mečbolech - vyhráli 16:14. Vybojovali tak historicky první zlato pro rodinu evropských plážových volejbalistů, mistři světa s Brazílie se musí spokojit "jen" se stříbrem. Pro Emanuela Rega stříbro znamená alespoň dovršení jeho medailové sbírky - po zlatu z Athén a bronzu z Pekingu má doma všechny tři cenné kovy.

První olympijskou medaili pro Lotyšsko vybojovali v duelu o bronz Martins Plavins s Janisem Smedinsem - překvapivě ve třech setech porazili nizozemskou dvojici.

To, že tři ze čtyř nejlepších párů na turnaji pochází z Evropy, svědčí o velkém zlepšení právě evropského plážového volejbalu.

Výsledky:

- finále:

Cerutti, Rego (Bra.) - Brink, Reckermann (Něm.) 1:2

- o 3. místo:

Plavins, Smedins (Lot.) - Nummerdor, Schuil (Niz.) 2:1

 

 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články