Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhájce bikrosového zlata Strombergs postoupil do semifinále

Londýn - Hlavní favorité olympijského závodu bikrosařů, obhájce zlata z Pekingu Maris Strombergs a současný mistr světa Sam Willoughby, nezaváhali a ze čtvrtfinálových jízd postoupili mezi nejlepší šestnáctku do pátečního semifinále.

Maris Strombergs
zdroj: AP

Pětadvacetiletý Lotyš, který má ve sbírce vedle olympijského zlata i dva tituly světového šampiona (2008 a 2010), i o pět let mladší Australan se střetli v rámci jedné skupiny, oba ale předčil Nizozemec Twan van Gendt. Strombergs si za ním vybojoval přímý postup po třech jízdách, Willoughby musel bojovat v dalších dvou, ale situaci s přehledem zvládl.

Čtvrtfinálovými suverény byli ve svých skupinách vítěz rozřazovací jízdy podle nejrychlejšího času Raymon vad der Biezen z Nizozemska a rovněž čtvrtý jezdec úvodní fáze soutěže Američan Connor Fields. Oba závodníci dokázali vyhrát všechny tři jízdy, do nichž nastoupili, a přesvědčivě tak postoupili do semifinále.

K vidění bylo na dráze i několik pádů, které nejvíce odnesli Brazilec Renato Rezende s Novozélanďanem Kurtem Pickardem. Po jejich zranění se první čtvrtfinálová skupina dokončovala ve čtvrté a páté jízdě jen se čtyřmi závodníky.

Soutěž vyvrcholí v pátek a od semifinále začnou olympijské boje i ženám. Mezi bikrosařkami budou o medaili usilovat i Češky Aneta Hladíková a Romana Labounková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články