Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Repríza finále z Pekingu, Američanky znovu vyzvou Brazilky

Londýn – Volejbalistky USA si stejně jako před čtyřmi lety v Pekingu zahrají o zlatou medaili a stejně jako v Pekingu si o ni zahrají s Brazilkami. A budou mít šanci jim pekingskou porážku vrátit. Tehdy Brazilky uhájily výhru 3:1 na sety a na Američanky zbylo jen stříbro.

Utkání USA - Korea
zdroj: EPA autor: Geoff Caddick

Hráčky Spojených států potvrdily roli favoritek, do níž je vynesly i tři triumfy v prestižní Grand Prix od roku 2010. V sobotu zaútočí tým kouče Hugha McCutcheona na první olympijské zlato, zatím mají americké volejbalistky na kontě dvě stříbrné medaile.

Korea naopak na první velké finále nadále čeká. Na olympijských hrách zatím jihokorejský výběr získal bronz v Montrealu 1976, na přelomu 60. a 70. let vybojovaly Korejky i své jediné dvě bronzové medaile z mistrovství světa.

Stejně suverénně jako Američanky si v londýnském semifinále počínaly i Brazilky. Soupeřky z Japonska přehrály 3:0 na sety a suverénně předčily Japonky a ani v jednom setu je nepustily přes 18 bodů. Napravily si tak reputaci po čtvrtfinálovém utkání, kdy šťastně přešly přes Rusko, ale musely odvracet hned 6 mečbolů. Nakonec jim postup při jejich prvním mečbolu zajistila smeč Logan Tomové.

Pekingskou bitvu o zlato vyhrály Brazilky 3:1, jenže na londýnských hrách ve skupině zámořským rivalkám podlehly 1:3. Sobotní finále začne v londýnském areálu Earls Court v 19:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články