Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Výškařka Marešová skočila jen 180 cm a vypadla

Londýn - Výškařka Oldřiška Marešová v kvalifikaci na olympijských hrách neuspěla. Česká atletka s osobním rekordem 192 centimetrů z letošního května skočila napoprvé 180 cm, další výšku 185 cm už nepřekonala.

Oldřiška Marešová
zdroj: ČTK/AP

Při své olympijské premiéře se pětadvacetiletá rodačka z Litoměřic podělila s dalšími čtyřmi závodnicemi o 29. místo. Za nimi byla klasifikována jen Ukrajinka Viktoria Sťopinová, která skočila 180 cm na druhý pokus.

Kvalifikaci vyhrála Světlana Radzivilová z Uzbekistánu, která jako jediná skočila limit 196 cm. Zbylým finalistkám stačil výkon 193 cm poté, co zbyla ve hře dvanáctka postupujících. Rozhodly o tom neúspěšné pokusy Řekyně Adonie Steryiuové a Němky Ariane Friedrichové na 196 cm.

Bronzová medailistka z mistrovství světa v roce 2009 Friedrichová si sice vylepšila letošní maximum, ale na postup to nestačilo. Německá výškařka si předloni přetrhla achilovku a po obtížném návratu nesplnila ani svazový limit pro účast v Londýně, kam odjela na divokou kartu. Ze známých jmen neprošly do finále ani Američanka Amy Acuffová a zkušená Bulharka Venelina Venevová-Matějevová. 

Ve finále nebude chybět poslední světová šampionka Anna Čičerovová z Ruska nebo španělská mistryně Evropy z Helsinek Ruth Beitiaová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články