Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Oštěpař Veselý postoupil do finále, Frydrych a Vadlejch končí

Londýn - Mistr Evropy Vítězslav Veselý vyhrál kvalifikaci oštěpařů a v sobotu ve 20:20 se představí ve finále. Prvním pokusem poslal oštěp do vzdálenosti 88,34 metru a v osobním rekordu suverénně postoupil. Formu ukázal také obhájci zlata z Pekingu Norovi Thorkildsenovi, který se prezentoval téměř o čtyři metry kratším pokusem. Naopak Petr Frydrych a Jakub Vadlejch na olympiádě končí.

Vítězslav Veselý při kvalifikaci oštěpařů
zdroj: Letní olympijské hry autor: Radek Petrášek

Petru Frydrychovi se start kvalifikace vůbec nevydařil a v kvalifikační skupině A po prvních dvou hodech figuroval na posledním místě. Třetím pokusem se zlepšil na 75,46 metru, ale na postup to nestačilo.

"Samozřejmě jsem hodně zklamanej. Nemůžu mít lepšího trenéra, lepší podmínky, lepší podporu od rodiny a přátel. Že se to nepovedlo, to je jenom ve mně," řekl svěřenec Jana Železného. Frydrychův osobní rekord z předloňska má přitom hodnotu 88,23 metru.

"Ztratil jsem přirozenost svého házení. Když to nejde a člověk ví, že by mělo, je to frustrující. Jedna velká etapa skončila, další vyvrcholí až za čtyři roky v Riu. Snad bude líp," dodal Frydrych směrem k další olympiádě.

Jakub Vadlejch stejně jako Frydrych v Londýně startoval jen díky divoké kartě a ani on do finále nepostoupil, když v kvalifikaci hodil 77,61 metru.

Andreas Thorkildsen kvalifikační limit přehodil druhým hodem 84,47 metru dlouhým. Naopak vypadl druhý muž letošních tabulek Lotyš Vadims Vasilevskis.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články