Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pechanová chce v londýnském "Papežáku" studenou vodu

Londýn - Raději studenější vodu by si přála dálková plavkyně Jana Pechanová pro olympijský závod. V atraktivním prostředí londýnského Hyde Parku poplave ve čtvrtek 10 km. Okruh dlouhý pouhých 1 600 metrů pořadatelé připravili v populárním parku v jezírku Serpentine. Pechanová si vodu vyzkoušela loni při testovacím závodu a před olympiádou si jela jen zkontrolovat, co a jak bude fungovat.

Jana Pechanová
zdroj: ČT24

"Je to jako plavat v Papeži," přirovnala Pechanová podmínky v Hyde Parku k rybníku v Dobříši. "Je to normální rybník, stromy, zeleň. Jiné je jen to, že je to na olympijských hrách. Pěkné to bude v tom, že bude kolem hodně lidí."

Tribuny pro tři tisícovky lidí budou zaplněné, nebudou chybět rodiče a kamarádi Pechanové. "Čím více lidí kolem, tím více se mi to líbí. Čtyři kola se můžu kochat fanoušky," vtipkovala plavkyně brněnské Komety. Ráda by vylepšila své olympijské maximum - v Aténách byla ještě v bazénu na 800 metrů devatenáctá a v Pekingu skončila na desítce osmá.

Přála by si chladnější vodu. "Aby ostatní vymrzly. Loni to mělo osmnáct stupňů a pár favoritek hodně vymrzlo. Kdyby to bylo stejné, nevadilo by mi to. Ideální by bylo anglické počasí," řekla Pechanová, ale nejspíše se jí přání nesplní. V Londýně před závodem jen lehce trénovala v bazénu a slyšela, že některé plavkyně v Hyde Parku pokousaly kachny. "Triatlonisti jim narušili teritorium a my to budeme všechno sbírat. Jsou tam i labutě a od těch to bolí," prohlásila.

Na desítku netradičně krátký okruh vyžaduje i dobrou taktiku, aby si plavkyně držela ideální místo v balíku a u bójek se nedostávala do kolizí. "Pořád se bude něco dít. Od čtvrtého kola už se bude nastupovat podle taktiky, kterou si promýšlím. Nakonec je stejně všechno jinak a reaguje se na vývoj," řekla Pechanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články