Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Desetiboj pokračuje bez Šebrleho

Londýn – Roman Šebrle se pustil do bojů nejen s deseti disciplínami, ale také se svým tělem. Do Londýna totiž cestoval s poraněnou patou, která kromě běhů vadí i ve skokanských disciplínách. Nahradit ho už nemohl ani další český desetibojař Helcelet, a tak se olympijský vítěz z Atén rozhodl, že se s londýnským desetibojem "popere". Jeho snažení skončilo po první disciplíně.

Roman Šebrle při běhu na 100 metrů na LOH 2012
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

První disciplínou desetiboje byla stovka. Roman Šebrle ji nejlépe v letošní sezoně zaběhl za 11,19. V Londýně se představil ve druhém rozběhu a do cíle se dostal v čase 11,54 na posledním místě. A poslední příčka patří českému desetibojaři i celkově po první disciplíně. Na své konto si připsal jen 744 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Minutka slávy - Šebrle v Aténách 2004

Roman Šebrle překonal ve své kariéře hranici osmi tisíc bodů celkem 49krát. Cílem českého atleta bylo dokončit londýnský desetiboj i přes zraněnou patu. To se mu ale nesplní. Roman Šebrle se rozhodl skončit po první disciplíně. Olympijský vítěz z Atén se tedy rozloučil s londýnským závodem.

Sedmatřicetiletého atleta trápil úpon v patě zhruba dva týdny. Kvůli bolestem dokonce zvažoval, že čtvrtý olympijský start odvolá a přenechá své místo v Londýně Adamu Sebastianu Helceletovi, který rovněž splnil limit B. Nakonec ale nastoupil s cílem popadesáté v životě překonat hranici 8 000 bodů.

Světový rekordman Ashton Eaton
zdroj: ČTK/AP

Po pěti disciplínách vede Eaton

Světový rekordman Ashton Eaton z USA je po pěti disciplínách v čele olympijské soutěže desetibojařů. V Londýně zatím získal 4 661 bodů a vede s více než dvousetbodovým náskokem před krajanem Treyem Hardeem. Na třetím místě se drží Damian Warner z Kanady. 

Dopoledne Eaton vyhrál běh na 100 metrů v desetibojařském olympijském maximu 10,35 sekundy. V dálce se jako jediný dostal za osm metrů (803), v kouli předvedl 14,66 metru. Američana stejně jako ostaní desetibojaře čekali odpoledne ještě dvě disciplíny. Ve výškařském sektoru překonal laťku 205 centimetrů a svůj výkon završil v běhu na 400 metrů výkonem 46,90 sekundy. 

Zítra mají desetibojaři na programu dalších pět disciplín, běh na 110 metrů překážek, hod diskem, skok o tyči, hod oštěpem a závěrečnou patnáctistovku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články