Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Americké beachvolejbalistky si jdou pro zlatý hattrick

Londýn - Američanky Kerri Walshovou s Místy Mayovou-Treanorovou dělí už jen jedno vítězství, aby potřetí za sebou vyhrály olympijský turnaj v plážovém volejbalu. Předposlední krok k hattricku udělaly semifinálovou výhrou nad čínským párem Čang Si, Süe Čchen dvakrát 22:20 a třetí zlato po Aténách a Pekingu mohou přidat ve středu. Ve finále se jim postaví krajanky - Jennifer Kessyová a April Rossová, které ve čtvrtfinále vystavily stopku českému páru Kolocová, Sluková.

Finalistky Kerri Walshová Jenningsová a Misty Mayová-Treanorová
zdroj: ISIFA

Čínské reprezentantky v prvním setu volejbalistky Spojených států docela potrápily. Jednu chvíli vedly dokonce o 5 bodů. Zkušené Američanky se však vyburcovaly k obratu a další překvapení v zápasu nedovolily. Oba sety vyhrály shodně 22:20.

Finále ženského turnaje bude čistě americké. Walshová s Mayovou narazí na Jennifer Kessyovou a April Rossovou, které ve čtvrtfinále vyřadily český pár Kristýna Kolocová, Markéta Sluková a dnes i brazilské jedničky a úřadující mistryně světa Larissu s Julianou, které zdolaly 2:1 na sety.Číňanky Čang Si a Süe Čchen mají šanci obhájit pekingský bronz.

Jeniffer Kessyová a April Rosová si poradily v semifinále s brazilským nejlepším párem současnosti a úřadujícími mistryněmi světa Larissou a Julianou a porazily je 2:1 na sety. Ty si zahrají s Číňankami Čang Si a Süe Čchen o bronz z londýnkého písku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články