Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejdelší série končí. Nejlepší v drezuře nejsou Němci, ale Britové

Londýn - V Londýně dnes skončila nejdelší vítězná série v olympijských sportech. Po osmi zlatých medailích nevyhráli drezuru družstev Němci, ale skončili až druzí za domácími jezdci. Británie tak oslavila před 23 tisíci nadšenými diváky další triumf po týmovém úspěchu v parkúru.

Ilustrační foto
zdroj: ČT4

Němci v drezuře, jejímž cílem je při prováděných cvicích dosažení maximálního souladu mezi koněm a jezdcem, neprohráli na hrách od Montrealu v roce 1976. Zlatou sérii tehdy začala trojice západního Německa a pokračovala s výjimkou bojkotu her v Moskvě (1980) až do Pekingu před čtyřmi lety.

Jenže do Londýna Němci vyslali tři nováčky a ti byli i se stříbrem spokojeni. Pořadatelské Británii první medaili z drezury v historii zajistili Carl Hester, Laura Bechtolsheimerová a Charlotte Dujardinová. Bronz získalo Nizozemsko.

"Bylo to vybojované stříbro, a ne ztracené zlato," prohlásil člen německého svazu jezdectví Klaus Roeser. "Soutěžil tady nejmladší tým, jaký jsme kdy měli. Podali výborný výkon," dodal.

Drezura poutala nezvyklou pozornost, protože mezi soutěžícími koňmi byla i klisna Rafalca, kterou spoluvlastní manželka republikánského kandidáta na prezidenta USA Mitta Romneyho. Ann byla dnes ve VIP lóži s členy královské rodiny. Rafalca se však v sedle s Janem Ebelingem z 28. místa nevešla do finále drezury jednotlivců. V družstvech skončili Američané šestí.

Výsledky drezury družstev:

1. Británie 79,979,

2. Německo 78,216,

3. Nizozemsko 77,124,

4. Dánsko 73,846,

5. Švédsko 72,706,

6. USA 72,435,

7. Španělsko 72,287.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články