Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Škrobáková jde s letošním maximem do semifinále, Holuša i Čapková končí

Londýn - Lucie Škrobáková měla v Londýně na trati 100 metrů překážek svůj sen. Česká atletka se chtěla probojovat ve své disciplíně do semifinále a také chtěla ohrozit český rekord, který drží ona sama a má hodnotu 12,73. Na ten si bude muset ještě počkat, ale sen o postupu se jí vyplnil. Jakub Holuša se v běhu na 800 metrů do semifinále nedostal. O finále na 1 500 metrů nepoběží ani Tereza Čapková, ačkoliv do posledního z rozběhů držela dodatečné postupové místo na čas.

Lucie Škrobáková
zdroj: AP autor: Michael Probst

Lucie Škrobáková nastoupila ve třetím ze šesti rozběhů. Svěřenkyně trenérky Jany Jílkové výborně odstartovala a v závěru překážkářské stovky bojovala o přímý postup do semifinále, což se jí nakonec podařilo. když doběhla na třetím místě. Česká překážkářka vylepšila své letošní maximum, to má nyní hodnotu 13,01. V londýnských rozbězích byla celkově čtrnáctá.

Rodák z Opavy Jakub Holuša zaznamenal zatím největší úspěch na světovém šampionátu v hale v letošním roce, kdy obsadil druhé místo. Od svých atletických začátků, tedy od roku 1996, své časy hodně posunul a i v Londýně by se chtěl představit v tom nejlepším světle. Fanoušek Jaromíra Jágra se popral o postup do semifinále v sedmém, tedy posledním rozběhu na 800 metrů. Českému běžci patřila dráha číslo devět. Od prvních metrů se držel na čtvrtém místě. Pak se ale propadl na místo šesté, ze kterého musel finišovat. Nakonec se do cíle dostal na čtvrtém místě v čase 1:46:87 a do dalších bojů nepostoupil. Olympijské představení pro něj tedy končí v rozběhu, když obsadil 22. místo, tedy čtvrté nepostupové.

Ani Tereza Čapková se nezúčastní semifinále běhu na 1 500 metrů. Ve svém rozběhu se umístila na 12. místě s časem 4:12,15. Výrazně pomalejší druhý rozběh jí sice dával teoretické šance na dodatečný postup, třetí skupina závodnic bojujících o semifinále ale tempo v závěru rozběhu zvýšila a Čapkovou na dálku vyřadila z postupových míst. Členka pražského USK zaběhla o čtyři sekundy pomalejší čas než ve svém maximu na letošním mistrovství Evropy, kde skončila celkově sedmá.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články