Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ruské házenkářky s Černou Horou pouze remizovaly

Londýn - Devátým dnem her se završily základní skupiny soutěže házenkářek. Zvláště napínavý byl boj o první místo ve skupině A, ve kterém Ruskám nakonec k první příčce chyběla jediná branka. Ta by jim totiž byla zajistila potřebné vítězství v jejich duelu s Černou Horou.

Házená žen
zdroj: Gettyimages Editorial

Rusky k tomu, aby se posunuly na první místo skupiny A, potřebovaly porazit houževnatý tým Černé Hory. Zápas však nevyšel podle jejich představ, a to i když si v prvním poločase dokázaly vypracovat vedení 13:9. Černohorky však náskok stříbrných medailistek z Pekingu ještě před přestávkou stáhly na rozdíl jedné branky.

Druhá polovina střetnutí byla ještě vyrovnanější - źádný z týmů si nedokázal vypracovat rozhodující náskok. V poslední minutě za stavu 25:25 remízu pro Černou Horu zachránila brankářka Barjaktarovičová a zápas tak skončil nerozhodně. Rusky poměří ve čtvrtfinále síly s Jihokorejkami.

První místo ve skupině tak nakonec obsadily Brazilky, které zdolaly Angolu 29:26. Jejich postavení mohly ohrozit jen zmíněné Rusky, chyběla jim jedna jediná branka.

Ve skupině B Korejky ovládly utkání se Švédskem s převahou čtyř branek a jsou tak před svým čtvrtfinálovým zápasem v dobré pohodě. Podobně na tom jsou i Chorvatky - ačkoliv výběr Velké Británie nepatřil na turnaji k nejsilnějším, i tak je vítězství 37:14 svědectvím mimořádné kvality chorvatského týmu.

Těžkou pozici ve čtvrtfinále budou mít obhájkyně z Pekingu Norky - postaví se totiž Brazilkám. Rozhodla o tom porážka v zápase se Španělskem.

Výsledky turnaje házenkářek:

Skupina A: Brazílie - Angola 29:26 (14:9), Černá Hora - Rusko 25:25 (15:16), Chorvatsko - Velká Británie 37:14 (17:6).

Konečná tabulka: 1. Brazílie 8 bodů; 2. Chorvatsko 8; 3. Rusko 7; 4. Černá Hora 5; 5. Angola 2; 6. Velká Británie 0.

Skupina B: Švédsko - Korea 28:32 (13:16), Francie - Dánsko 30:24 (17:10), Španělsko - Norsko 25:20 (11:11).

Konečná tabulka: 1. Francie 9; 2. Korea 7; 3. Španělsko 7; 4. Norsko 5; 5. Dánsko 2; 6. Švédsko 0.

Čtvrtfinálové dvojice: Rusko - Korea, Brazílie - Norsko, Španělsko - Chorvatsko, Francie - Černá Hora.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články