Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky bojují o postup, beachvolejbalistky o semifinále

Londýn - Na hrách se představí několik českých želízek v ohni. Basketbalistky  od 12:05 hrají proti Angole o postup do vyřazovacích bojů, nastoupí také od 23:00 plážové volejbalistky Sluková s Kolocovou. Do soutěže zasáhne rovněž obhájce zlata z Pekingu David Kostelecký.

České basketbalistky
zdroj: Gettyimages Editorial

O postup do čtvrtfinále budou hrát české basketbalistky. Jejich posledním soupeřem ve skupině bude Angola - případné vítězství v zápase s Afričankami znamená automaticky postup ze čtvrtého místa. V případě porážky by reprezentantky musely čekat, zda Chorvatsko prohraje s Tureckem. Pak by rozhodovalo o postupujícím skóre. Ve čtvrtfinále by na české hráčky čekaly Francouzky, které v posledním zápase porazily Rusko 65:54 a ve skupině B tak ani jednou nezaváhaly.

Svěřenkyně trenéra Blažka začaly v posledním zápase proti výběru USA velmi dobře. Posléze se však začala projevovat kvalita Američanek, které za sebou nakonec český tým nechaly o celých sedmadvacet bodů.

Proti Angole však lze čekat zcela jiný zápas. Tento tým zatím prohrál všechna svá utkání ve skupině a za výše zmíněnými Američankami zaostal ve vzájemném souboji dokonce o více než padesát bodů.

Po sobotním překvapivém vítězství nad favorizovanými Brazilkami Talitou Rochaovou s Marií Antonelliovou se plážové volejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou představí ve čtvrtfinále proti čtvrté nasazené dvojici Jennifer Kessyová a April Rossová z USA. Už nyní mají Kolocová se Slukovou jistotu pátého místa, což je historicky nejlepší výsledek českého beachvolejbalu na olympiádě. Čtvrtfinále sledujte od 23:00.

David Kostelecký
zdroj: ISIFA/EPA autor: Oliver Weiken

Prvním dnem kvalifikace vstoupí do soutěže na trap obhájce zlaté medaile z Pekingu David Kostelecký, spolu s ním bude střílet Jiří Lipták. Kvalifikace startuje v 10:00, ovšem nebude se vysílat na našich kanálech. Finále je na programu zítra.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články