Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Čínské kordistky vyhrály soutěž družstev

Londýn - Čínské kordistky vyhrály týmovou olympijskou soutěž a získaly pro svoji zemi druhé šermířské zlato v Londýně. Ve finále porazily 39:25 Koreu, v jejíchž barvách se dočkala cenného kovu Sin A Lam, smutná hrdinka kontroverzního závěru individuální soutěže. Bronzovou medaili vybojovaly Američanky po výhře 31:30 v prodloužení nad Ruskem.

Olympijský kord
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

Vítězné Číňanky šermovaly v sestavě Li Na, Sun Jü-ťie, Sü An-čchi, Luo Siao-ťüan. Pozornost však strhávala především zástupkyně poraženého týmu – Korejka Sin A Lam. Stříbrná v soutěži družstev skončila v individuální disciplíně bez medaile, poté co za sporných okolností a v důsledku porouchané časomíry prohrála semifinále s Němkou Brittou Heidemannovou. 

Účast Korejky dala vzpomenout na sporný moment ze semifinále jednotlivců. Do konce prodloužení semifinálového souboje kordistek zbývala jediná vteřina. Čas hrál pro Korejku Sin A Lam. Němka se pokusila o výpad, jenže obě soupeřky se zasáhly zároveň a stav utkání se tak neměnil. Na časomíře stále svítila jedna vteřina do konce. Sin A Lam se nelíbilo postavení její soupeřky. Heidemannová znovu zaútočila, jenže přišel další takzvaný soubod, skóre zůstalo 5 – 5 a čas vypršel. 

Avšak do souboje opět zasáhli rozhodčí, vrátili čas o jednu vteřinu zpět. Britta Heidemannová využila nabízené šance. Nezaváhala, zasáhla rozhozenou Korejku a připsala si vítězný bod, který ji poslal do finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články