Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Házenkáři Chorvatska jsou ve čtvrtfinále

Londýn - Házenkáři Chorvatska si zajistili účast ve čtvrtfinále olympijského turnaje, když ve třetím utkání skupiny pohodlně zvítězili nad Maďarskem. Vítězové z Athén o svém triumfu rozhodli především v druhé polovině střetnutí, během které předvedli velmi slušný výkon a nedali reprezentantům Maďarska šanci. Skóre se nakonec zastavilo na poměru 26:19.

Chorvatští házenkáři
zdroj: EPA

V utkání zaujal hlavně Ivan Cupič, který svými čtyřmi brankami v první půli výrazně pomohl šancím Chorvatů. O přestávce tak vedli 11:9, po ní však spolufavorité turnaje navýšili svůj výkon a zajistili si šestibrankové vedení, které už po zbytek zápasu nepustili. Chorvaty mohou těšit i skvělé výkony Cupiče, který již dokázal vsítit 23 branek a je jedním ze žhavých kandidátů na cenu pro nejlepšího hráče olympijského turnaje.

Z dalších zápasu zaujali i Španělé, kteří zvádli zápas s Jižní Koreou. Jihoevropané doposud měli vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné porážky, proti Korejcům však neměli žádné problémy a zápas se dohrával už v poklidném duchu. Španělé si svůj náskok bez problémů pohlídali.

Výsledky turnaje házenkářů:

Skupina A: Francie - Tunisko 25:19 (12:11), Británie - Argentina 21:32 (11:16), Švédsko - Island 32:33 (13:17).

Skupina B: Španělsko - Korea 33:29 (16:14), Chorvatsko - Maďarsko 26:19 (11:9), Srbsko - Dánsko 25:26 (11:13).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články