Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obě české posádky skončily ve vodním slalomu v semifinále

Londýn - Deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek nepostoupili do finále olympijského závodu ve vodním slalomu, v Londýně tak nenaváží na zisk stříbrné medaile z Pekingu a bronzu z Atén. Do šestičlenného finále se neprobojovala ani posádka složená z kajakáře Vavřince Hradilka a kanoisty Stanislava Ježka. Volf se Štěpánkem obsadili mezi deseti semifinalisty sedmé místo, od postupu do bojů o medaile je dělila 1,44 sekundy. 

Osudnou se jim stala dvousekundová penalizace za dotek branky číslo pět. "Je to neuvěřitelné zklamání. Rozhodně jsme sem nejeli proto, abychom byli sedmí," prohlásil v cíli smutně zadák Štěpánek. "Byla to moje chyba, že jsem tam nechal ruku a kloubem se dotkl té branky. Chyběl centimetr, když si to uvědomím...," hlesl Volf.

Na stejné brance chybovali i Hradilek s Ježkem, kteří nakonec skončili devátí. Pro olympiádu speciálně složená posádka, jež překvapila již postupem z kvalifikace do semifinále, ale splnila cíl, se kterým do závodu šla - neskončit na posledním místě.

"Já jsem si to super užil, i když na konci mi vypadlo pádlo z ruky a měl jsem docela strach, abychom se tam ještě nevykoupali," usmíval se stříbrný medailista ze středečního závodu kajakářů Hradilek. "Já Vávrovi strašně děkuju, že byl ochoten tuhle výzvu přijmout. Mně se dnes strašně zlepšila nálada," uvedl Ježek, pátý z individuálního závodu kanoistů.

Z vítězství v semifinále se radovali domácí David Florence a Richard Hounslow, druhé místo obsadila bratrská dvojice Peter a Pavol Hochschornerovi. Zkušení Slováci útočí v Londýně na čtvrté olympijské zlato za sebou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články