Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Burgrová: Lelasová mi dala facku, jakou nepamatuju ani z dětství

Londýn - Česká pivotka dotáhla basketbalistky k důležitému vítězství nad Chorvatkami. Vysloužila si za to nejen vděk spoluhráček, ale i zlost soupeřek. Bývalá kolegyně Burgrové z francouzského Bourges ji po souboji pod košem dokonce profackovala. "Byla jsem neuvěřitelná překvapená. Vím, že je hodně temperamentní, ale takové dva políčky, co jsem od ní dostala, jsem fakt nečekala. Byla jsem ráda, že je rozhodčí viděli a potrestali, protože tohle do basketu nepatří," divila se.

Burgrová s Lelasovou a Vítečkovou
zdroj: ČTK/AP

Burgrová dala při výhře nad Chorvatkami 89:70, která přiblížila Češky postupu do čtvrtfinále, 19 bodů a byla druhou nejlepší střelkyní týmu. Zvláště v poslední čtvrtině byla neudržitelná. V jednu chvíli dala šest bodů po sobě. Vzápětí po jednom ze soubojů pod košem, po jedné ze strkanic a držení, hráčky upadly na palubovku. Lelasová pak překvapivě českou pivotku udeřila.

"Takovou facku jsem nedostala ani v dětství," řekla Burgrová. Nedivila se však, že k něčemu podobnému došlo. "Zápas byl vypjatý. Pro oba týmy velmi důležitý, šlo o postup do další fáze. Dalo se čekat, že se emoce ukážou," doplnila.

Pro basketbalistky byla výhra po dvou porážkách v turnaji veledůležitá. Prakticky si tím zajistily postup mezi osm týmů do čtvrtfinále, jelikož se předpokládá, že Angolu v neděli porazí. "Bude to hodně těžké, ani Angola není snadná," řekla Burgrová.

Už před utkáním s Chorvatkami se cítila dobře a tušila, že jí zápas vyjde. "Když přijdu na hřiště a cítím, že mi nohy budou běhat a ruka střílet, je to v pohodě," usmála se. "Navíc jsem se chytla zákroky v obraně, padly mi tam dva koše a hned se mi hrálo lépe. Člověk se nestresuje, hlava je v pohodě," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články