Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čeští deblisté Berdych se Štěpánkem po maratonské bitvě končí

Londýn – Dvakrát byl jejich zápas přerušen kvůli tmě a poprvé toho dokázali využít. Dnes však deblisté Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem v maratonském duelu podlehli brazilskému páru Melo, Soares. Utkání, které trvalo přes čtyři hodiny, Češi prohráli ve třech setech 6:1,4:6 a 22:24.

Český pár rozehrál zápas již během včerejšího dne a po prvním setu to vypadalo na jasnou záležitost. Berdych se Štěpánkem ho vyhráli za necelou půlhodinu 6:1. Druhou sadu však ovládli Brazilci 4:6 a třetí se změnila v nekonečné drama. Český pár měl ve svůj prospěch tři mečboly, ale ani jeden z nich nevyužil a zápas byl za stavu 18:18 kvůli tmě přerušen.

I dnešní pokračování oba páry zahájily stejně, jako včera končily, a úvodní podání si udržely. První kritický moment pro Čechy přišel za stavu 22:22, kdy se dostal brazilský pár k brejkbolu. První Berdych se Štěpánkem ještě dokázali odvrátit, ale druhý již brazilský pár proměnil a podával na vítězství. To zvládl a čistou hrou vyhrál celý zápas, který trval více než čtyři hodiny, 22:24.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA autor: Clive Brunskill

"Měli jsme nějakou šanci, víc než oni, ale byli efektivnější. Měli jednu a tu proměnili," řekl Berdych. Nevnímal, v jaké fázi se třetí set právě nacházel. "To je úplně jedno, to nehraje vůbec žádnou roli. Hlavní je soustředit se na sebe," uvedl.

Česká dvojice prohrála nejdelší duel, jenž se hrál v olympijské mužské čtyřhře na dva vítězné sety. V utkání se hrálo 63 gamů, což je o čtyři více, než byl předchozí rekord. Obdobně třetí set byl nejdelší v mužském deblu pod pěti kruhy. V úterý odehráli vůbec nejdelší sadu v olympijské historii Jo-Wilfried Tsonga s Milosem Raonicem - Tsonga ji vyhrál 25:23.


Zápas se začal lámat v úterní druhé sadě. Čeští tenisté v ní vedli 4:2, ale Brazilci otočili na 6:4. "Od té doby, co se dostali do hry ve druhém setu, hráli výborně. Hráli výborně na síti, měli neuvěřitelné procento prvního servisu. Skoro nekazili, výborně se doplňovali," zhodnotil Štěpánek hru soupeřů.

Berdych se Štěpánkem nenavázali na úspěšná daviscupová vystoupení. Oba už vypadli rovněž ve dvouhře, Štěpánka ještě čeká smíšená čtyřhra po boku Lucie Hradecké. Jejich první duel proti britskému duu Andy Murray, Laura Robsonová byl přeložen na čtvrtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články