Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tsonga s Raonicem vstoupili do historie, sehráli nejdelší olympijský zápas

Londýn – Déšť, nedéšť - největší favorité na zlato v turnaji tenistů pokračují v olympijském pavouku. Djokovič, Federer i Murray postoupili do osmifinále a na travnatých dvorcích Wimbledonu se chystají na následující bitvy. Sálodlouhou bitvu předvedli Tsonga s Raonicem, jejich boj rozhodl rekordní třetí set, který Tsonga vyhrál 25:23. Duel vstoupil do historie jako vůbec nejdelší tenisový zápas olympijské historie.

Andy Murray
zdroj: EPA autor: Andy Rain

Sedminásobný vítěz wimbledonského grandslamu Federer porazil ve druhém kole Francouze Benneteaua a jeho motivací je dojít až na vrchol. Vítězstvím v turnaji by napodobil krajana Marka Rosseta, který získal pro Švýcarsko zlato v Barceloně v roce 1992. Individuální zlato z her mu v jeho sbírce trofejí ještě chybí. "Atmosféra turnaje mě vzala, na kurtu jsem se bavil," okomentovala olympijský All England Club světová jednička.

Skotský rodák Andy Murray hladce vyřadil Nieminena z Finska a bylo vidět, že se veze na vítězné vlně. "Murray hraje celodvorcový tenis, jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Od Wimbledonu si drží skvělou formu. Ve finále byl Federerovi rovnoceným soupeřem," komentuje Britovo aktuální rozpoložení komentátorský expert ČT a bývalý reprezentant Jiří Novák. Hrdina místních fanoušků Murray se o postup utká v zápase proti Baghdatisovi z Kypru.

Francouz Jo-Wilfried Tsonga vyhrál nejdelší tenisový zápas olympijské historie. V téměř čtyřhodinové bitvě porazil dnes v druhém kole ve Wimbledonu kanadského soupeře Milose Raonice 6:3, 3:6 a 25:23. Pátý nasazený Tsonga ukončil duel po třech hodinách a 56 minutách při čtvrtém mečbolu. Po rekordním zápase, jehož třetí set trval tři hodiny, se při gratulaci u sítě usmíval i poražený Raonic.

Obhájce bronzové medaile z Pekingu Novak Djokovič dnes smetl Američana Roddicka ve dvou setech 6:2 a 6:1. Srb na hrách oznámil, že novou sezonu začne v lednu na Hopmanově poháru v australském Perthu, kde budou vítězství ohajovat čeští tenisté Tomáš Berdych a Petra Kvitová.

V ženském tenisu je stále suverénní vítězka Wimbledonu Serena Williamsová. Ta hladce přešla přes Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou 2:0 na sety. Naopak Maria Šarapovová měla s Britkou Robsonovou v prvním setu problémy. Nakonec však tie-break zvládla a porazila britskou tenistku ve dvou setech. Její krajanka Maria Kirilenková rovněž postupuje dále, Heather Watsonovou porazila hladce 6:3 a 6:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články