Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jachtařka Fenclová je po prvním dnu čtrnáctá

Londýn - Jachtařka Veronika Fenclová je po prvním dnu olympijské regaty v kategorii Laser Radial na čtrnáctém místě. V úvodní rozjížďce ve Weymouthu dojela čtvrtá žena loňského mistrovství světa na 23. místě, ve druhé si znatelně polepšila a skončila čtvrtá. Lepší než Fenclová byly v odpolední části závodu pouze první tři ženy průběžného pořadí - Annalise Murphyová z Irska, Evi Van Ackerová z Belgie a Marit Bowmeesterová z Nizozemska. 

Veronika Kozelská-Fenclová
zdroj: ISIFA autor: Mark Dadswell

"S prvním dnem panuje celkem spokojenost. Měla slušnou rychlost, a to zejména po větru. Pomalejší začátek je pro Veroniku poměrně typický, takže věřím, že se druhou rozjížďkou dostala do tempa," řekl ČTK trenér Jakub Kozelský. 

V první rozjížďce Fenclová pomalejší start dohnala, ale nevyšla jí sázka na pravou stranu, takže na první bójku dojela se ztrátou třiatřicátá. "Pak už to byla pouze stíhací jízda a dohánění ztráty, ale zabojovala a předjela deset lodí," řekl kouč.

V druhé rozjížďce byly lepší než česká jachtařka pouze první tři ženy průběžného pořadí - Annalise Murphyová z Irska, Evi Van Ackerová z Belgie a Marit Bowmeesterová z Nizozemska. "Už si pohlídala levou stranu a od začátku se pohybovala v první pětce," řekl Kozelský.

Osmačtyřicetiletý Michael Maier, který startuje už na pátých hrách a je nejstarším českým olympionikem v Londýně, si ve třídě Finn o tři místa polepšil a po čtyřech rozjížďkách je šestnáctý. Viktoru Teplému patří po dvou jízdách v třídě Laser 30. pozice. "Viktor jezdil dobře, pro něj to je pěkný začátek," hodnotil Kozelský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články