Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stolní tenistka Vacenovská skončila ve 3. kole

Londýn - Česká stolní tenistka Iveta Vacenovská skončila před osmifinálovámi branami olympijského turnaje. Deváté nasazené Němce Wu Ťia-tuo podlehla 2:4 na sety.

Iveta Vacenovská
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

Cestou od stolu tekly Vacenovské po tváři slzy a na chvilku si klekla, aby se uklidnila. "S hrou můžu být spokojená, ale ten výsledek, třetí kolo, tak (slzy) asi kvůli tomu výsledku. S tím spokojená určitě nejsem," řekla Vacenovská. "Iveta hrála dobře celkově a zanechala výborný dojem," pochválil ji trenér Miroslav Cecava.

Vacenovská s evropskou šampionkou z roku 2009 odehrála vyrovnaný zápas. Snažila se útočit a po úvodním setu ztraceném v poměru 9:11 se jí vydařil vstup do druhé sady. V té vedla 4:0 a 7:3, a i když německá reprezentantka vyrovnala, rodačka z Hodonína odskočila na 10:7. Nevyužila však žádný z těchto tří setbolů ani ten čtvrtý, který si vybojovala za stavu 11:10, a následně prohrála 13:15.

Iveta Vacenovská: "Šance tam byla, přestože byla lepší, ale první dva sety jsem moc nezvládla. Hrála jsem, nevím jestli v křeči, ale pokazila jsem si vlastní balony, a to rozhodlo zápas. Vedení 7:3 proti takové hráčce nesmím ztratit."

Ze ztráty setu se oklepala a v třetí sadě měla znovu navrch, když se po šesti vítězných výměnách za sebou dostala do vedení 10:5. Po dvou chybách při setbolech si pak raději vzala oddechový čas a nakonec v pořadí čtvrtý setbol proměnila ve výhru 11:8. "Mám problém udělat poslední míček. Snažím se si to nepřipouštět, ale možná to vnímám a opravdu se mi to nedaří, protože to je tak skoro pořád," řekla.

Čtvrtá sada však znovu patřila Wu Ťia-tuo, která se přesnými bloky úspěšně bránila útokům osmadvacetileté Češky. Čtyřiatřicetiletá Němka měla vzápětí blízko k ukončení zápasu, protože v pátém setu vedla už 9:7. V koncovce však tentokrát selhala a dvěma chybami darovala Vacenovské výhru 11:9.

Vacenovská se snažila hrát hlavně přes bekhend Němky, protože ta má na forhendu speciální potah, z kterého je nebezpečná. "Na forhendu má sendvič a většina hráček s tím má problémy. I Číňanky to pro ni hrajou přes bekhend," řekl Cecava. "Vůbec mi ten její materiál nevyhovuje," přitakala Vacenovská.

V šesté sadě byla šestnáctá hráčka světa znovu přesnější, vyhrála ji 11:5 a stejně jako ostatní nasazené stolní tenistky postoupila do osmifinále. Naopak pro české barvy londýnský turnaj ve stolním tenisu skončil.

Výsledky turnaje ve stolním tenisu

Dvouhra - 3. kolo: Wu Ťia-tuo (9-Něm.) - Vacenovská (ČR) 4:2 (9, 13, -8, 8, -9, 5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články