Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

První zlato ve skocích do vody získaly Číňanky

Londýn – Medaile už se v Londýně začaly rozdávat i ve skocích do vody. První získaly Číňanky Wu Min-sia, Che C', které vyhrály soutěž synchro z třímetrového prkna. Wu Min-sia zvítězila v této disciplíně na třetích hrách po sobě, pro její novou partnerku Che C' jde o první olympijskou medaili.

Vítězné čínské skokanky
zdroj: Getty Images

Čínské mistryně světa potvrzovaly roli favoritek od prvního z pěti skoků a získaly celkem 346,20 bodu. Na druhém místě skončila americká dvojice Abigail Johnstonová, Kelci Bryantová (321,90), bronz získaly vicemistryně světa Emilie Heymansová, Jennifer Abelová z Kanady (314,10). Heymansová se díky tomu stala první skokankou do vody, jež vybojovala cenný kov na čtyřech hrách za sebou.

Šestadvacetiletá Wu Min-sia triumfovala v synchronizovaných skocích z třímetrového prkna už na hrách v Aténách 2004 a Pekingu 2008. Její zlatá série se nezastavila ani poté, co její partnerka Kuo Ťing-ťing loni ukončila kariéru.

Čínský tým skokanů do vody bude v Londýně útočit na osm zlatých medailí z osmi soutěží. Před čtyřmi lety v Pekingu jim jedinou porážku připravil Australan Matthew Mitcham.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články