Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Organizátoři OH si posvítí na sponzory. Jejich místa nabídnou lidem

Londýn - V tribunách zejí prázdná místa pro sponzory a další akreditované, před stadionem se tísní davy fanoušků, na které již nezbyly lístky. V dějišti letošní olympiády jev poměrně častý. Organizátoři se však rozhodli udělat tomu přítrž. Rezervace budou držet jen 30 minut, pak místa nabídnou široké veřejnosti čekající před vchodem.

Fanoušci na OH
zdroj: ISIFA

Možným řešením podle předsedy Britského olympijského výboru Colina Moynihana je, že se rezervovaná místa budou držet pouze 30 minut. Pokud do té doby jejich majitelé nedorazí, budou uvolněna pro další zájemce. Zároveň bude použit podobný systém, jaký funguje během grandslamového turnaje ve Wimbledonu. Pokud někdo opustí stadion, bude na jeho uvolněné místo umožněn vstup dalším čekajícím fanouškům.

Je to velké zklamání, tvrdí organizátoři

Prázdná místa v hledištích byla o víkendu vidět téměř na všech sportovištích včetně basketbalu, házené či tenisu ve Wimbledonu, čehož si všimla i česká tenistka Petra Kvitová. "Přijde mi to tady komornější. Na první kolo Wimbledonu by bylo všude plno. Víme, že jsou problémy se vstupenkami a ne jen tak někdo může přijít. To by mohli změnit, aby se mohlo dívat více lidí. Já myslím, že by přišli," řekla loňská wimbledonská vítězka.

Podle organizátorů je hlavním problémem fakt, že svá rezervovaná místa nezaplňují sponzoři a jiné akreditované osoby. "Je to velké zklamání. Okamžitě jsme spustili vyšetřování, proč tomu tak je, a chceme to co nejrychleji vyřešit. Pokud se to bude opakovat, chceme nabídnout tato místa veřejnosti," prohlásil kulturní sekretář her Jeremy Hunt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články