Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do Londýna vyráží také fanoušci – organizovaně i na vlastní pěst

Praha – Letní olympijské hry se po osmi letech znovu přesunuly do dostupného místa v Evropě, čehož den před jejich zahájením čeští fanoušci chtějí využít. Do současného sportovního centra světa, britské metropole, se vydávají po vlastní trase i prostřednictvím organizovaných zájezdů cestovních kanceláří. Už v dopoledních hodinách vyrazil z Prahy první autobus, další dva vyjely vstříc olympijskému Londýnu kolem 16. hodiny.

Dvojice autobusů převáží na britské ostrovy klienty cestovní kanceláře, kteří chtějí výpravu kromě sportovních zážitků spojit také s prohlídkou samotného města. Kromě 60 pražských fanoušků autobusy naberou další osoby v Plzni. Kolem 8. hodiny večerní z Ruzyně odlétá zhruba 150 lidí.

Olympijské zájezdy do Londýna organizují v Česku pouze tři cestovní kanceláře, které nabízely speciální balíčky i se zpáteční cestou, ubytováním a vstupenkami na několik disciplín. Do Londýna ale míří tisíce fanoušků po své vlastní ose nebo spoji, které si sami našli.

Pokud se lidé rozhodnou odcestovat do Londýna vlastním autem, kromě nezvyklé jízdy vlevo je čeká také poplatek za průjezd centrem města. Částka na jeden den činí 8 liber. Na hlavních dálničních tazích okolo Londýna navíc město vyčlenilo jeden pruh pouze pro oficiální delegace během her.

Během olympiády budou pracovníci české ambasády osobně k dispozici na svém úřadu každý pracovní den od 9:00 do 13:00 a od 14:00 do 16:00. Pro turisty a sportovní fanoušky bude zřízena také krizová linka pro neodkladné případy. Konzulát nicméně doporučuje, aby se při akutních problémech lidé nejdříve pokusili kontaktovat britskou policii na čísle 999 (nebo 101 - pro méně závažné případy).

 

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články