Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Štěrbův start je úleva. Čeká nás ale spousta práce, tvrdí Doktor

Praha - Arbitrážní komise Mezinárodní kanoistické federace zprostila kajakáře Jana Štěrbu obvinění z dopingu. Po pondělním slyšení v Lausanne zrušila komise českému reprezentantovi půlroční zákaz závodní činnosti. Šterba tak s největší pravděpodobností bude moci startovat na londýnských hrách. "Zčásti je to pro mne úleva. Stále však s celou událostí souvisí spousta administrativní práce. Úleva je to proto, že budeme v Londýně mít nejsilnější možnou posádku na čtyřkajaku, ale stejně nás čeká ještě dlouhá cesta," říká v Profilu ČT trenér kanoistů Martin Doktor.

Martin Doktor
zdroj: ISIFA

Štěrba žil poslední měsíc v nejistotě. Zdaleka to však neznamená, že by na olympiádu neměl být připraven. "Honza určitě neseděl na břehu. Trénoval individuálně, a jelikož je to takový profesionál, nemám vůbec z jeho souhry s ostatními strach." Problémy však dvojnásobný olympijský vítěz vidí v olympijském vyjednávání. "Musíme zařizovat změny v akreditacích, přihláškách a další věci. Změny potom musí potvrdit všechny olympijské instituce a pak už Honzovi ve startu nic bránit nebude," dodal trenér. Rozjezdy kajakářů startují 7. srpna, do té doby by údajně vše mělo být v pořádku.

Kajakáři dnes začínají trénovat v původním složení. Zítra absolvují závod na mistrovství republiky a do Londýna se dostanou až třetího srpna. Přesun by mohly provázet určité komplikace. "Olympiáda není žádný obyčejný závod. Je svázaná procedurami a nebude úplně nejlehčí vše podstoupit," obává se Doktor.

Očekávání má bývalý sportovec a současný trenér vysoké. "Z výsledků obou posádek v posledním roce jasně vyplývá, že se budou snažit o medaili. Nejdříve se však musí dostat do finále, to je první schod. Potom už je možné všechno."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články