Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

KLDR porazila Kolumbii, Amerika přehrála Francii

Londýn – Olympijské hry zahájily ještě dva dny před oficiálním začátkem svými zápasy fotbalistky. Obhájkyně zlata z Pekingu Američanky po špatném startu nakonec přeci jen porazily Francouzky 4:2. Na úvod turnaje vyhrály také mistryně světa Japonky i domácí britský výběr. Brazilky si pohrály s reprezentantkami afrického kontinentu z Kamerunu a rozstřílely je 5:0. KLDR pak porazila ve zpožděném utkání s Kolumbií zvítězily 2:0. Utkání ale poznamenalo faux-pas v podobě vyvěšění vjaky Jižní Koreje organizátory her.

Utkání USA - Francie
zdroj: ČTK/AP

Fotbalový turnaj odstartoval tradičně ještě před slavnostním zahájením her, které je na programu v pátek. Jako první začínal symbolicky zápas Britek, které nakonec v Cardiffu porazily 1:0 Nový Zéland.

Do čela skupiny E se ale po razantním vstupu do turnaje vyhoupla Brazílie. Jihoameričanky, jež i přes finálové účasti na posledních dvou hrách stále nemají olympijské zlato, deklasovaly 5:0 Kamerun. Dvěma góly v poslední dvacetiminutovce se na tom podílela Marta, pětinásobná nejlepší fotbalistka světa.

K překvapení se schylovalo v Glasgowě, kde Američanky už po necelé čtvrthodině prohrávaly s Francií 0:2. Úřadující vicemistryně světa a trojnásobné olympijské vítězky však ještě do poločasu srovnaly a ve druhé půli dalšími dvěma góly zápas otočily. Dvakrát se trefila Morganová.

Vítězně vstoupily do turnaje světové šampionky Japonky, které zdolaly 2:1 Kanadu. Brazilky si pohrály s reprezentantkami afrického kontinentu z Kamerunu a rozstřílely je 5:0. Fotbalistky KLDR porazily Kolumbijky 2:0. Oba góly dala Kim Song Hui.

Británie - Nový Zéland 1:0 (0:0) Branka: 64. Houghtonová.

Japonsko - Kanada 2:1 (2:0)
Branky: 33. Kawasumiová, 44. Mijamaová - 55. Tancrediová.

Kamerun - Brazílie 0:5 (0:2)
Branky: 73. z pen. a 88. Marta, 7. Franciele, 10. Renata Costa, 80. Cristiane. 

USA - Francie 4:2 (2:2)
Branky: 32. a 66. Morganová, 19. Wambachová, 56. Lloydová - 12. Thineyová, 14. Delieová.

Kolumbie - Severní Korea 0:2 (0:1)
Branky:
39. a 85. Kim Song Hui.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články