Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

ČT spouští olympijské centrum na webu

Praha - Česká televize myslí na sportovní fanoušky a vychází divákům vstříc na všech frontách. Proto připravila a spustila nejaktuálnější a nejkomplexnější olympijský web na českém internetu. Na adrese www.loh.cz naleznete exkluzivní kontinuální vysílání přímo z dějiště olympiády - a to hned na deseti kanálech - aktuální zpravodajství, bleskový výsledkový servis i videoarchiv nabitý sestřihy, reportážemi, záznamy a nejlepšími momenty z vysílání. První živé video na webu poběží už dnes v 17 hodin, kdy začne fotbalový zápas žen mezi Spojenými státy a Francií. Sekce Nová média bude s diváky komunikovat samozřejmě podobně jako dosud prostřednictvím facebookového profilu ČT4 a Twitteru ČT4 (#loh2012).

Adresa www.loh.cz - to je od začátku her v Londýně hlavní olympijský web na českém internetu. Čtyřiadvacet hodin denně můžete na olympijském speciálu České televize sledovat živé přenosy. Kromě kontinuálního vysílání ČT2 a ČT4 nabídne dalších osm exkluzivních video kanálů z jednotlivých olympijských sportovišť. "Máme i internetová práva. Chceme z toho tím pádem co nejvíce vytěžit," říká výkonná ředitelka divize ČT Nová média Pavlína Kvapilová s tím, že přenosy budou na webu v souvislosti s právy geoblokovány pouze na území ČR.

Vedle živých přenosů se čtenáři olympijského webu ČT mohou těšit – stejně jako během hokejového mistrovství Evropy a fotbalového Eura - na neustále doplňovaný videoarchiv nabitý sestřihy, nejlepšími momenty, záznamy, rozhovory a reportážemi z londýnské olympiády, který jinde zaručeně nenajdete.

Web pro olympiádu
zdroj: ČT24

Samozřejmostí je přesné, rychlé, aktuální a komplexní zpravodajství ze všech olympijských sportů, které loh.cz čtenářům přinese. Speciální pozornost samozřejmě Česká televize věnuje českým sportovcům a přinese tak řadu rozhovorů a exkluzivních informací ze zákulisí české výpravy. Nebude chybět ani kompletní a neustále aktualizovaný výsledkový servis a také detailní program jednotlivých olympijských sportů. "Celý web je organizovaný hodně prakticky. Cheme lidem pomoct se ve všem rychle a jednoduše zorientovat," dodává Kvapilová.

Petr Dvořák, generální ředitel ČT:

"Z pohledu evropských TV je ČT takovou televizí, která sportu a prioritně olympijským hrám věnuje největší pozornost. 48 hodin programu denně, to žádná jiná evropská televize nedělá."

Součástí webu se stane i komunitní sekce Žijeme olympiádou. V reálném čase bude agregovat diskuze uživatelů o sportovcích na Facebooku a Twitteru. Zapojí se opět také komentátoři a reportéři ČT4, kteří budou na Twitteru glosovat a zprostředkovávat dění v Londýně. "Je tam řada novinek. Například mapa 'štěbetání'. Díky ní můžeme geograficky zobrazit, jak se bude o našich sportovcích mluvit na sociálních sítích v různých místech  světa. Přineseme i tzv. word cloudy – ukážeme témata, která se nejvíce objevují na sociálních sítích," vypočítala Kvapilová.

Pavlína Kvapilová, výkonná ředitelka ČT Nová média

"Olympijský web je zatím největší společný projekt sportovní Čtyřky a divize ČT Nová média."

V britské metropoli se bude na chodu olympijského vysílání podílet dohromady 57 lidí, z toho dvanáct komentátorů a tři reportéři. Prostřednictvím loh.cz se budou moci zapojit také diváci svými vlastními videi. Do Studia Londýn mohou posílat krátké video dotazy, vzkazy, blahopřání, podporu sportovcům. Přímo na místě bude reprezentovat sekci Nových médií Tomáš Hodboď, který dostane v londýnském studiu svůj "social media koutek". "A abychom tenhle servis doplnili něčím odlehčeným, známý karikaturista Štěpán Mareš bude na webu sérií deseti obrázků glosovat olympijské dění," doplnila Kvapilová.

Chybět nebude ani prvek interaktivní televize, tzv. HbbTV. Spojení televize s internetem přinese během olympiády posun v podobě nových prvků. Aktualizovány budou také mobilní aplikace ČT4. I na chytrých telefonech se diváci mohou těšit na streamy z jednotlivých sportovišť v Londýně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články