Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Český dům nabídne sportovní program i kulturní akce

Praha - Přípravy na olympiádu, která vypukne již 27. července, vrcholí. Nominace sportovců je již hotova, zbývá dořešit poslední formální náležitosti. Čeští sportovci a fanoušci podobně jak na fotbalovém Euru budou mít k dispozici Český dům, o jehož přesné podobě si do Studia 6 přišel popovídat koordinátor programu Michal Caban.

Český dům v Londýně
zdroj: www.olympic.cz autor: Ondřej Tomášek

Dům se slavnostně otevře v den zahájení olympiády okolo jedné hodiny po obědě. Slavnostní odpoledne odstartuje prezident Václav Klaus, po dobu trvání olympiády se však český fanoušek může těšit i na doprovodný kulturní program. "Přijedou kapely Charlie Strait, Toxic, spolupracujeme s řadou výtvarných umělců, na zahájení chceme promítat film Věra 68 o naší slavné olympijské vítězce," upřesnil Caban.

Centrum však plánuje spolupráci i s věhlasnými českými institucemi. "Plánujeme spolupráci s Národní galerií, chceme například vystavovat díla Františka Kupky. Jde nám o prostor nejen sportovní, ale i umělecký a společenský." Opomenuta nebude ani interaktivní část domu, v které budou připraveny počítačové hry a simulátory.

Fanoušci, kteří přijedou do Londýna s cestovní kanceláří, budou mít voucher opravňující k vstupu do domu. Ostatní mají stále šanci přes internet získat volnou vstupenku, a ti úplně poslední si ji budou moci zakoupit na místě. V Českém domě bude umístěno studio České televize. Proto bude dům fungovat už od rána, zhruba od devíti hodin. Jelikož se program domu spojuje s živým vysíláním ČT, zavírat bude až se skončením olympijského programu.

Pozor si však dejte na nákup vstupenek přímo na olympiádu. Dle české policie se totiž objevilo více než deset podvodných serverů, které lístky nabízejí. Jedinou možností, jak sehnat zaručeně pravé lístky, jsou oficiální stránky - www.london2012.com.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články