Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V olympijské kvalifikaci má před Hilgertovou navrch Kudějová

Želiv (Pelhřimovsko) - Kateřina Kudějová má v polovině domácí olympijské kvalifikace ve vodním slalomu navrch před Štěpánkou Hilgertovou. Díky dnešnímu vítězství a sobotnímu druhému místu má dvaadvacetiletá kajakářka nakročeno do Londýna. Její dvakrát starší soupeřka vybojovala na Trnávce třetí a druhé místo a ztrátu bude dohánět příští týden v Českých Budějovicích.

"Nejezdilo se mi tady špatně, ale ani jedna jízda nebyla ideální. Pořád jsou tam nějaké nedostatky, byť malé," řekla Hilgertová. "Asi bych potřebovala ještě víc vyjezdit, chyby pramení i z těžkého terénu, navíc je tu zima," líčila u břehu kanálu, který nepatří mezi její oblíbené.

Byla prý ale připravená na to, že může prohrávat. "Kudějová už loni jezdila lépe než já. Kdybych nevyhrála v Austrálii, tak bych se tady považovala skoro za outsidera," uvedla s připomínkou úspěšného testovacího závodu za účasti světové špičky na soustředění v Penrithu. "Nejsem ale ještě ze hry, budu bojovat," slíbila, že se o účast na šesté olympiádě v řadě popere.

Suverénem prvního nominačního víkendu byl favorit mezi kajakáři Vavřinec Hradilek, který vyhrál oba závody a má olympiádu na dosah. Už jen shoda nešťastných náhod by jej mohla připravit o jedno ze tří míst v reprezentačním týmu pro ostatní vrcholné závody sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanoistky na Trnávce

Díky dvěma bonusovým bodům z loňského mistrovství světa v Čunovu má dobré vyhlídky na olympijský start po dvou druhých místech i Stanislav Ježek, neboť jeho kategorie měla dva různé vítěze. "Ale nemá cenu nic počítat, protože víme, že se to vždycky zamotá," mávl rukou Ježek.

Po loňském výpadku, kdy se vůbec nedostali do reprezentace, jsou na tom dobře i deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek. V sobotu skončili druzí, následně po bezchybném výkonu vyhráli a k olympiádě mají blízko. "Je to dobré," prohlásil Volf. "Musím ale říct, že se nám docela ulevilo. Teď už snad nebudeme pod takovým tlakem," přiznal Štěpánek, zadák posádky, která vlastní dvě olympijské medaile z Atén a Pekingu.

Raritou ve startovní listině byli deblkanoisté Marek Jiras, bronzový olympijský medailista ze Sydney, a další bývalý úspěšný reprezentant Jaroslav Pollert, kteří se domluvili a jezdí pro zábavu. Dostali se ale do finále, v němž obsadili sedmé místo. "Nejeli jsme špatně, jen škoda těch šťouchů," shodli se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články