Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ústí nad Labem žije Londýnem

Ústí nad Labem - Projekt Českého olympijského výboru Žijeme Londýnem zavítal v pondělí do Ústí nad Labem. Zájemci si mohou až do soboty prohlédnout unikátní výstavu velkoformátových fotografií československých sportovců. ČOV tak chce nalákat fanoušky na svátek pod pěti kruhy, který začíná v Londýně už za 409 dní.

Slavnostního odpoledne se na Mírovém náměstí zúčastnila mimo jiné také předsedkyně Českého klubu fair play Květa Pecková, která je v současné době pedagožkou na litoměřickém gymnáziu. Těší ji, že si její výkony i po dlouhé době lidé pamatují. "Překvapuje mě, že i po sedmadvaceti letech, kdy jsem skončila, mě lidi stále poznávají, že si mě někteří pamatují z olympijského závodu," připomněla Pecková.

Zastavili se i bývalí reprezentanti. "Jsem velice rád, že takovéto akce jsou. Za každou musíme děkovat," podotkl dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty, kanoista Martin Doktor. U slavnostního zahájení výstavy nechyběl ani kanoista Petr Procházka nebo veslař Václav Chalupa.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Ústí nad Labem zavítal projekt Žijeme Londýnem

Kampaň Žijeme Londýnem zahájila pod záštitou Asociace krajů ČR koncem května v Brně, 4. června ji hostily České Budějovice a po Ústí nad Labem budou následovat i sídelní města dalších krajů, na řadě jsou ještě v červnu Olomouc a Hradec Králové. České silnice brázdí při této příležitosti i speciální doubledecker. Po celé zemi má 128 zastávek. Nedílnou součástí projektu je také vzdělávací program pro školy.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články