Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kanaďané prohrávali s Koreou, nakonec ale překvapení nedopustili

V úvodním utkání Channel One Cupu se schylovalo v Moskvě k velkému překvapení, nakonec ho ale favorit nepřipustil. Kanada prohrávala s Koreou 1:2, ale tým javorového listu duel otočil až na vítězných 4:2. Kanada bude na turnaji dalším soupeřem české reprezentace.

Utkání Kanada - Korea
zdroj: ČTK autor: Ivan Sekretarev

Souboj obou soupeřů českých hokejistů v základní skupině na blížící se olympiádě začal velkou chybou Korejců. Dalton přihrál za brankou na So Jong-čona, který ale nabídl puk Frattinovi a ten překonal do brankoviště se vrátivšího Kanaďana s korejským pasem.

Už v šesté minutě bylo vyrovnáno. Kim Ki-song se dostal sám před Scrivense, na němž sice ztroskotal s blafákem do bekhendu, ale Kim Sang-uk z dorážky vyrovnal. Korejci se pak ubránili v oslabení a Dalton si poradil i s O'Dellovou šancí. V 18. minutě tečoval Testwuideovu střelu Kim Sang-uk a druhou trefou v utkání otočil stav.

V polovině zápasu favorit vyrovnal, když se ve své třetí početní výhodě v utkání poprvé prosadil. Od modré čáry se trefil bývalý obránce Lva Praha Gragnani. Za 102 vteřin dostal mezi kruhy prostor Wolski a Kanada vedla. Ve 43. minutě sudí po poradě s videorozhodčím neuznali gól Veye, který dostal puk do branky rukou. Kanada ještě pojistila výsledek 33 vteřin před koncem díky Howdenovi.

Kanada bude v pátek v Moskvě dalším soupeřem českého týmu, který na Korejce na turnaji nenarazí.

Hokejový Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:

Kanada - Korea 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Frattin (R. Bourque), 31. Gragnani (Parenteau), 33. Wolski (D. Roy, M. Robinson), 60. Howden - 6. Kim Sang-uk (Kim Ki-song), 18. Kim Sang-uk (Teswtuide, Kim Ki-song). Hlavní rozhodčí: Gofman, Olenin (oba Rus.). Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4882.

Kanada: Scrivens - M. Robinson, Ch. Lee, Elliott, Ch. Genoway, Lalonde, Després, Gragnani - Beck, D. Roy, Wolski - Parenteau, Ellison, Klinkhammer - Frattin, Vey, R. Bourque - Kozun, O'Dell, Talbot - Howden. Trenér: Desjardins.

Korea: Dalton - Kim Hjok, So Jong-čon, Kim Won-čon, O Hjon-ho, Plante, I Ton-ko, Kim Tong-hwan - Swift, Kim Ki-song, I Jong-čon - Kwon Te-an, Kim Sang-uk, Testwuide - Radunske, An Čin-hi, Čo Min-ho - Pak U-sang, Šin Sang-hun, Šin Sang-u - Kim Won-čong, Čon Čong-u. Trenér: Pek Či-son.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články