Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Netík bude hrát za Záhřeb, který se vrací do mezinárodní ligy EBEL

Záhřeb - Útočník Tomáš Netík bude hrát za Medveščak Záhřeb v mezinárodní lize EBEL, kam se chorvatský klub vrací po čtyřech sezonách strávených v Kontinentální lize. Pětatřicetiletý Netík naposledy působil v Třinci, kde hostoval od konce ledna z pražské Sparty.

Tomáš Netík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Tomáš je velice produktivní ofenzivní hráč, který by se měl stát okamžitě oporou. Má obrovské zkušenosti z KHL i z české extraligy a těší se na novou kapitolu své kariéry," řekl sportovní ředitel klubu Aaron Fox.

"Věřím, že se stane svým stylem hry a přístupem okamžitě oblíbencem fanoušků. Očekáváme, že bude rozdílový hráč," doplnil Fox. Netík si v uplynulé sezoně připsal v 35 zápasech za Spartu a Třinec 12 bodů za šest branek a stejný počet asistencí.

V české extralize, kde hrál i za Karlovy Vary a Liberec, má na kontě 502 utkání a 260 bodů za 130 branek a 130 asistencí. Se Spartou získal třikrát titul v letech 2002, 2006 a 2007. V KHL působil v CSKA Moskva, Lvu Poprad, Nižněkamsku a Slovanu Bratislava, připsal si v 220 duelech 99 bodů za 58 tref a 41 přihrávek. Krátce hrál i ve Švédsku za Växjö.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články