Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hokej pod himálajskými vrcholy. Český projekt má pomoci tibetským dětem

Praha – Hokej se dá hrát i v Malém Tibetu. Na místech, kde se v zimě pohybuje teplota 30 stupňů pod bodem mrazu, v oblasti odříznuté pět měsíců od okolního světa se možná už budou brzy prohánět děti na bruslích na hokejovém stadionu. S iniciativou přichází organizace Brontosauři v Himálajích a podpořit ji může každý přispěním do veřejné sbírky nebo i tím, že odjede do Malého Tibetu pomoci jako dobrovolník.

Hokej v Malém Tibetu
zdroj: Brontosauři v Himálajích

Dlouhodobý projekt má zajistit, aby děti z vesnice Mulbekh mohly pravidelně hrát hokej. Pro první rok je cílová částka 430 tisíc korun.

"Tento rok chceme v rámci veřejné sbírky získat peníze na hokejové vybavení a stavbu hokejového hřiště. Hřiště chceme postavit v létě s partou dobrovolníků. Další dobrovolníci nám mohou pomoci při první výuce, která proběhne v lednu 2018. Čtvrtý rok naší spolupráce bychom rádi postavili první hokejový stadion v okrese a umožnili dětem jezdit na přátelské zápasy do hlavního města," uvedl Jiří Sázel, předseda organizace Brontosaurů v Himálajích, která ve vesnici Mulbekh pomáhá také s rozvojem tamní školy Spring Dales Public School.

Hokej v Malém Tibetu
zdroj: Brontosauři v Himálajích

Hokejový trenér Marian Jelínek má k tamní kultuře blízko, chopil se proto odborného dohledu nad realizací projektu. "Celý život jsem se inspiroval buddhistickým učením a jsem rád, že díky projektu Český hokej pro tibetské děti mohu inspiraci vrátit zpět," prohlásil.

Ambiciózní projekt si našel už první podporovatele. "S hokejovým týmem HC Olymp bavíme diváky exhibičními zápasy. Jedním z našich snů je zahrát si přátelský zápas v Malém Tibetu, a proto bychom Český hokej pro tibetské děti podpořili výdělkem z přátelského zápasu na podzim 2017," uvedl herec a zakladatel HC Olymp Martin Dejdar.

Zdroj
brontosaurivhimalajich.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články