Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kouč hokejistů Jandač: Ostudu jsme neudělali, zkušenosti předám dál

Praha - Trenér Josef Jandač stále lituje, že čeští hokejisté nevyužili možnost postoupit na úkor týmů Evropy a USA do semifinále Světového poháru. Je ale rád, že jeho výběr popřel prognózy o roli outsidera a ostudu na turnaji neudělal. "Řekl jsem před turnajem, že nemáme ani černé brýle, ani si nenasazujeme růžové, to se potvrdilo," uvedl Jandač.

Josef Jandač na střídačce českého týmu
zdroj: AP autor: Dmitri Lovetsky

Reprezentace po prohrách s Kanadou (0:6) a Evropou (2:3 v prodloužení) a výhrou nad USA (4:3) skončila v turnaji celkově šestá. Jandač litoval, že tým nezvládl proti Výběru Evropy prodloužení, v němž by jej získaný bod nasměroval k boji o semifinále proti USA. "Šance tam byla. Jsou to jen dedukce, ale chyběl nám bod k postupu do semifinále," uvedl Jandač.

Pochvaloval si fungování širšího realizačního týmu, jehož složení bude s vedením svazu řešit v nadcházejících týdnech. Pro Euro Hockey Tour v něm jistě zůstanou asistenti Jiří Kalous a Jaroslav Špaček, trenér brankářů Petr Jaroš a videokouč Denis Havel.

Jandač by rád dál spolupracoval i s asistentem Václavem Prospalem, hlavním skautem Jiřím Fischerem a generálním manažerem Martinem Ručinským, kteří byli jmenováni pouze pro Světový pohár. "Všichni projevili zájem pokračovat a budeme to dolaďovat, na které turnaje by byli. Podmínka bude, aby absolvovali všechny velké turnaje. Jirka Fischer je smluvně vázán v Detroitu, Venca Prospal trénuje v Tampě juniory," řekl Jandač.

Má představu, že by Euro Hockey Tour mohl absolvovat menší realizační tým a na mistrovství světa či další velké akce v příštích letech by se rozšířil. "Budu požadovat, aby tam ti lidé byli, pokud to bude aspoň trošku možné a pro svaz únosné," doplnil Jandač.

Jandač chce ze zkušeností ze Světového poháru vytvořit výstup, který by rád předal na semináři zájemcům z řad dalších trenérů. "Abychom pomohli víc českému hokeji a posunuli se dál, protože kanadsko-americký svět nám trošičku uniká, nejen Čechům, ale celé Evropě," podotkl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač po Světovém poháru: Ostudu jsme neudělali
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články