Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jandač: Nejásáme, ale ani nevěšíme hlavu

Toronto – Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač prožil během Světového poháru soutěžní premiéru na lavičce národního týmu. Potěšil jej způsob, jakým čeští hráči zakončili SP proti Spojeným státům americkým. Nicméně litoval nevydařeného vstupu do turnaje a přiznal, že následky debaklu s Kanadou byly patrné i v klíčovém utkání o postupovou naději s Výběrem Evropy. 

Josef Jandač na střídačce českého týmu
zdroj: AP autor: Dmitri Lovetsky

"Poměrně dobře jsme odehráli přípravu a do turnaje šli s určitým sebevědomím, ale Kanada nám ho rychle sebrala," prohlásil Jandač, který připustil, že ve zmíněném střetnutí nebyl výkon jeho svěřenců ideální, což favorizovaným hráčům pořadatelské země cestu za hladkým vítězstvím usnadnilo.

"Proti Evropě jsme se rozjeli až po obdrženém gólu. Ležela na nás tíha okamžiku. Bod navíc získal soupeř a to rozhodlo. K postupu nám chyběl jediný bod z prodloužení, z penalt nebo jakkoliv a bylo by to celé veselejší. Takhle nejásáme, nejucháme, ale ani nevěšíme hlavu," hodnotil Jandač.

Nástupce Vladimíra Vůjtka staršího, jemuž dělal v uplynulé sezoně asistenta, potěšil alespoň vítězný konec prestižního turnaje. "Taková malá náplast pro mě osobně tam je. Mám v životě pár zápasů, které si budu pamatovat do smrti, nebo bych je nejraději nehrál. Na utkání s Evropou určitě budu vzpomínat nerad," poznamenal Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Česko

Duel proti Američanům však zůstane spjat pouze s pozitivními pocity. "Nastupovali jsme do něj s tím, že chceme hrát na tisíc procent. Přestože jsme neměli šanci postoupit, tak kluci makali a hráli za český nároďák s nasazením a srdcem," řekl sedmačtyřicetiletý kouč.

"Podařilo se nám poslední zápas vyhrát a jsme za to nesmírně rádi. Hrozně se mi líbilo, že máme pořád kluky, kteří jsou schopní a ochotní na ledě padat po hubě a nahradit určitě nedostatky nasazením a bojovností," dodal.

Před turnajem přišel o útočníky Davida Krejčího, Tomáše Hertla a beka Radka Gudase. "Nechci spekulovat, jak by to vypadalo s nimi. Vypadli nám tři hráči z prvních dvou pětek. Jejich absence pochopitelně zasáhla do našich variant pro turnaj. Byli pro nás hrozně důležití, ale nějak jsme se s tím vypořádali," uvedl Jandač.

V realizačním týmu si po posunu na pozici hlavního kouče ponechal asistenty Jiří Kalouse a Jaroslava Špačka. Speciálně pro Světový pohár je doplnil Václav Prospal, generálním manažerem byl Martin Ručinský a roli hlavního skauta zaujal Jiří Fischer.

"Byl bych samozřejmě rád, kdyby to takhle vydrželo, protože jsem byl s jejich prací absolutně spokojený. Sedli jsme si i lidsky. Nicméně se to bude dál řešit, protože Martin přijal svou roli pouze na Světový pohár. Venca Prospal a Jirka Fischer taky - navíc oni mají práci v Americe," upozornil Jandač.

"Je to otázka velkých turnajů, jestli je někdo uvolní. Vencu působení u reprezentace chytlo, na mistrovství by rád přijel. U Jirky uvidíme. Pořád jedná o pozici v klubu. Jeho ambice jsou vysoké. Přál bych mu, aby se jednou stal prvním českým generálním manažerem v klubu NHL," zakončil Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články