Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Neuvirth: Bojovali jsme, ale soupeř hrál o hodně líp

Toronto - Brankář Michal Neuvirth hned v první minutě zlikvidoval sólový únik kanadské hvězdy Sidneyho Crosbyho, pochytal celkem 44 střel domácího favorita Světového poháru v Torontu, ale přesto debaklu českých hokejistů 0:6 nezabránil. Ten ale podle osmadvacetiletého gólmana Philadelphie musí tým hodit za hlavu a bojovat v dalších zápasech s Výběrem Evropy a Spojenými státy americkými o postup do semifinále.

Michal Neuvirth
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Těžko to hodnotit. Měli jsme dobrý začátek, pak jsme dostali smolný gól a potom se to vezlo. Třetí gól Kanady nám určitě srazil vaz. Bojovali jsme, ale soupeř hrál o hodně líp," řekl osmadvacetiletý gólman Philadelphie, který v úvodním utkání dostal přednost před Petrem Mrázkem z Detroitu.

Kanaďané překonali Neuvirtha poprvé v deváté minutě, kdy se po střele Brada Marchanda dostal k puku za brankou Crosby a chytře o záda českého gólmana ho poslal do branky. Českému týmu se nelíbilo, že se s Neuvirthem dostal do kontaktu Steven Stamkos, toho však směrem do brankoviště tlačil bránící Roman Polák. Trenérský tým využil možnosti překontrolovat podle pravidel NHL záznam, ale neuspěl. Z Neuvirthova pohledu bylo těžké situaci hodnotit.

"Bylo to padesát na padesát," nebyl si jistý, zda měl gól platit. Přestože pochytal řadu nebezpečných pokusů Kanady, skóre narůstalo. Neuvirth se však bez ohledu na to snažil bojovat a zabránil díky tomu ještě většímu debaklu. "Byl to hodně těžký zápas. Pořád stínili před bránou a v tom byl veliký rozdíl. Price viděl skoro všechny puky a já viděl tak polovinu," podotkl Neuvirth.

V přípravě na Světový pohár odchovanec Ústí nad Labem v národním týmu debutoval a za 95 minut duelů s Ruskem a Výběrem Severní Ameriky inkasoval jedinou branku. Teď si musel prožít jinou zkušenost. "Tak určitě to bylo těžké psychicky, snažil jsem se každou střelu chytit, ale šest gólů je hodně. I tak je to dobrá zkušenost a pomůže mi dál v kariéře," věří bývalý gólman Washingtonu, Buffala a New York Islanders.

Podle Neuvirtha není pro další vývoj turnaje až tak důležité, jakým rozdílem duel s Kanadou skončil. "Turnaj pořád pokračuje, je jedno, jestli jsme prohráli 0:1, nebo 0:6. Máme nula bodů, ale pořád to máme ve svých rukách. Musíme to hodit za hlavu a jít dál, zítra dobře potrénujeme a začíná nový den," dodal Neuvirth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články