Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jordán bude hrát na SP o angažmá: Věřím, že si někde smlouvu vybojuju

Praha - Obránce Michal Jordán se momentálně připravuje s českou reprezentací na Světový pohár, kam se ale bude po skončení turnaje vracet, to zatím netuší. Šestadvacetiletý bek je momentálně bez angažmá, nevzdává se ale šance, že by si na turnaji mohl vybojovat smlouvu s některým z týmů kanadsko-americké NHL. V tom případě by po skončení akce zamířil rovnou na kemp.

Michal Jordán
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Na to, že nemám angažmá, teď ale vůbec nemyslím. Ono to nějak dopadne a věřím, že někde hrát budu," řekl Jordán. "Teď se snažím užívat si to v reprezentaci. Celé léto jsem se na to těšil," podotkl.

Rodák ze Zlína působí za Atlantikem od roku 2007 a posledních šest let se snaží prosadit do sestavy Caroliny. Většinu času však strávil na farmě, kam už nechce. I proto se s klubem na další spolupráci nedohodl, neboť požaduje jen jednocestnou smlouvu.

A teď je smířený s tím, že se nejspíš vrátí do Evropy. "Jsem tak rozhodnutý. Může se to rychle vyvinout. Bude záležet i na tom, jak uspějeme jako tým i jak se mi to osobně povede," uvedl Jordán.

Rozhodně se ale nestresuje. "Nějak to dopadne. Už jsem se v kariéře naučil, že nesmím myslet dopředu a něco plánovat. Vždy to dopadlo úplně jinak. Jdu zápas od zápasu a snažím se využít každou šanci, kterou dostanu," podotkl účastník posledních tří světových šampionátů.

Jordán zatím odehrál v NHL 79 zápasů, v nichž nasbíral sedm kanadských bodů za tři góly a čtyři asistence. "Jsme s rodinou připraveni, že po Světovém poháru se to vyřeší a bude to rychlovka. Ať půjdeme do Evropy, nebo do Ameriky," pousmál se otec dvou dětí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články