Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kempný oslavil narozeniny gólem. Doufám, že ale druhý zápas bude lepší, řekl

Petrohrad - Ke svým šestadvacátým narozeninám si dal Michal Kempný krásný dárek. Tvrdou bombou propálil vše, co mu stálo v cestě, a poslal Čechy proti Rusku do vedení. Jeho gól však na triumf nestačil. Český bek po zápase přiznal, že to byl první zápas v tempu, jaké se hraje v NHL. Od čtvrtečního výkonu proti sborné se podle něj národní tým nyní musí odrazit.

Slavící čeští hokejisté
zdroj: ITAR-TASS autor: Alexander Demianchuk

"Při tom gólu to byla moje první střela. Vláďa Sobotka to tam výborně navázal před bránou, ke mně se to nějak odrazilo, já to vystřelil a padlo to tam. V první třetině jsme měli u nás v pásmu takový nepořádek, ten gól nám snad i pomohl," řekl Kempný po prohře s Ruskem 3:4.

Cítil, že na výkonu českého celku byly patrné nedostatky, které vyplývaly i z toho, že pro mnoho hráčů šlo o první ostrý zápas v sezoně. "Rusko má výborný tým a špičkové hráče, hrálo se v obrovském tempu a nebylo to vůbec nic jednoduchého. Doufám, že ten druhý bude zase o něco lepší," věřil Kempný.

"Ve druhé třetině jsme měli více vyloučených a padly nám tam nějaké góly. Z mého pohledu byla naší nejlepší třetinou ta třetí. Snažili jsme se tlačit všechny puky do brány, byly tam i šance, jen škoda, že jsme je neproměnili a ještě nesrovnali. Od toho bychom se chtěli odrazit a nastoupit tak i do druhého zápasu s Ruskem v Praze," prohlásil Kempný.

Zatímco s ruským hokejem jako takovým má své zkušenosti z minulé sezony, kterou strávil v Kontinentální lize jakožto hráč Avangardu Omsk, většinu týmu sborné by mohl pravidelně potkávat v NHL, kde bude zkoušet uspět v dresu Chicaga. Přes dvoucestnou smlouvu s ním podle informací z klubu předběžně počítají do prvního týmu.

A hodonínskému rodákovi může hodně pomoci, jak zodpovědně se přes léto připravoval. "Byl to asi můj první zápas v tempu, ve kterém se tam hraje. Bylo to zase něco jiného a chvíli jsme si na to tempo zvykal," připustil Kempný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články