Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jaškina čeká premiérový zápas v českém dresu. Nervózní zatím nejsem, tvrdí

Praha – Poslední trénink před utkáním s Ruskem absolvoval také český hokejista s ruskými kořeny Dmitrij Jaškin. Třiadvacetiletého útočníka čeká v Petrohradě premiérové utkání za českou reprezentaci v seniorské kategorii. Rodák z Omsku má před sebou zajímavý debut právě proti Rusku, kam se každoročně rád vrací. Nervozitu ale zatím necítí, na zápas se podle svých slov těší.

Dmitrij Jaškin
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Ve čtvrtek se Jaškin do zápasu proti Rusku poprvé oblékne do dresu české seniorské hokejové reprezentace. "Pocity mám dobré, těším se. Teď jsme tři dny tvrdě trénovali, tak si konečně zahrajeme a konečně si to budeme moci vyzkoušet v zápase, řekl Jaškin, pro něhož bude čtvrteční duel pikantnější s ohledem na jeho původ, neboť je rodákem z Omsku a do Ruska se často rád vrací.

Tréninky byly podle Jaškina v dobrém tempu i přesto, že je začátek sezony. Nervozitu zatím útočník St. Louis necítí. "Zatím nejsem nervózní, to asi přijde, až se ten zápas bude ještě více blížit. Až tam přiletíme a ucítíme tu atmosféru, tak možná večer nějaká nervozita přijde. Hlavní je těšit se na ten zápas a užít si ho," vysvětlil Jaškin.

Počínání českého útočníka budou alespoň na dálku sledovat otec Alexej, jenž se v Česku proslavil jako dlouholetý zadák Vsetína při jeho dlouhodobém vládnutí extralize, a také starší bratr Michail, jenž rovněž hrával hokej. "Kdyby mohli, tak by určitě přijeli, ale bohužel mají práci. Ale věřím, že to budou sledovat. Jaškina do Petrohradu přijede podpořit manželka i kamarádi žijící v Rusku.

Rady od otce, jenž bývá při hodnocení Dmitrijových výkonů velmi přísný, ještě neobdržel. "Zatím ještě nemá co hodnotit, ale uvidíme, co se stane zítra večer. Doufám, že to bude sledovat a pak mi i nějakou radu dá," uvedl Jaškin, který se otci snaží naslouchat.

V plánech trenérů zatím figuruje jako hráč čtvrté formace s Vladimírem Sobotkou a Milanem Michálkem. "Vyhovuje mi to. Se 'Sobem' je fajn hrát a do toho ještě Milan. Myslím, že budeme taková bojovná lajna a budeme soupeřům dělat nepříjemnosti. Každý z nás tam bude mít svou úlohu, ale jako lajna se budeme doplňovat, tak snad to půjde," přál si Jaškin.

Věří, že pouhé tři dny tréninku nebudou představovat problém. "Nevypadalo to vůbec špatně, něco jsme se naučili, něco jsme si řekli a budeme na tom nadále pracovat. Do samotného turnaje zbývá ještě několik dnů," řekl Jaškin na závěr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články