Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Loučení mistrů světa. Rolinek s Čáslavou dali sbohem nároďáku

Symbolicky v Pardubicích, s jejichž klubem spojili většinu kariéry, se rozloučili s reprezentačním týmem útočník Tomáš Rolinek a obránce Petr Čáslava. Osmatřicetiletí mistři světa z roku 2010 obdrželi před utkáním turnaje Carlson Hockey Games proti Rusku dres národního mužstva s čísly 60 a 36, jež jsou s nimi dlouhodobě spjata. Rolinek, kapitán zlatého týmu, který před osmi lety překvapil svět na šampionátu v Německu, i Čáslava nastoupili na plochu v doprovodu rodiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Čáslava s Rolinkem se loučili s reprezentační kariérou

Slavnosti byli přítomni i někteří velikáni pardubického, ale i mezinárodního hokeje, jako například Vladimír Martinec, majitel 11 cenných kovů z MS (včetně tří zlatých medailí z let 1972, 1976 a 1977) a stříbra a bronzu z olympijských her, držitel tří světových bronzů a jednoho olympijského Otakar Janecký nebo Jiří Šejba, mistr světa z Prahy 1985, který má ve sbírce i dva bronzy z MS.

"Děkuji všem, kteří mi tuhle rozlučku umožnili," prohlásil dojatý Rolinek, jenž se podílel rovněž na stříbru z MS 2006 a bronzu z MS 2011. "Hrát za reprezentaci pro mě bylo nejvíc ze všeho, znamenalo to pro mě vždy čest a hrdost. Zcela nezapomenutelným zážitkem zůstává samozřejmě mistrovství světa 2010, kdy jsme vybojovali zlaté medaile," řekl Rolinek.

Stejně jako jemu připomnělo vzpomínkové video na kostce nad ledem největší okamžiky v národním mužstvu také Čáslavovi, jenž získal dva bronzy v letech 2011 a 2012. "Jsem hrdý, že tady mohu stát, abych se oficiálně rozloučil s působením v národním týmu. Na reprezentaci mám jen ty nejkrásnější vzpomínky a jsem hrozně rád, že jsem mohl být u zisku titulu světových šampionů v roce 2010," řekl Čáslava.

Ceremoniál se líbil i reprezentačnímu trenérovi Josefu Jandačovi, byl podle něj zasloužený. "Rozlučku jsem viděl a bylo to moc hezké. Oběma klukům patří dodatečně ještě jednou dík za to, co nároďáku odvedli. Ještě budou hrát, neloučí se úplně s kariérou a věřím, že ještě hodně promluví do pardubického hokeje. Pro nároďák už to není, ale odvedli v něm soustu práce a patří jim velké poděkování; bylo to důstojné rozloučení a je dobře, že se ho dočkali," řekl Jandač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články