Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jandač po skalpu Švédska chválil tandem z Nižněkamsku a pokáral mladíky

Podle podobného scénáře jako ve čtvrtek s Finskem se zrodilo další vítězství českých hokejistů 3:1 na domácím turnaji Carlson Hockey Games, tentokrát nad Švédskem. Reprezentace dobře sehrála přesilovky a ačkoliv byla v některých fázích utkání pod tlakem, dokázala jej dovést k úspěchu. Výborně zafungovala především souhra Andreje Nestrašila s Robinem Hanzlem, kteří obstarali dva góly, naopak jen málo byli tentokrát vidět mladíci.

Josef Jandač na střídačce národního týmu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"V první třetině jsme zatlačili Švédy do defenzivy, byl nás plný led a hráli jsme s velkou chutí. V jejím závěru jsme ovšem malinko polevili a druhá část byla velmi špatná. Úplně se to otočilo, dostávali jsme se pod tlak, dělali jsme chyby a nestíhali," řekl trenér Josef Jandač.

Seveřané nicméně ze svého tlaku za stavu 1:1 vedoucí gól nevstřelili, a tak mohl v závěrečné části převážit skóre český národní tým. "Ve třetí třetině se hra zase zlepšila. Stejně jako s Finskem rozhodly přesilové hry, respektive speciální týmy. Navíc jsme dobře ubránili oslabení. Nebyli jsme lepším týmem, ale dokázali jsme vyhrát," konstatoval zkušený stratég, jenž stejně hodnotil i předchozí duel s Finy.

Velký podíl na výhře měli útočníci Hanzl s Nestrašilem, kteří společně zařídili obě přesilovkové branky, včetně té vítězné v 50. minutě. "Přece jen je vidět, že ti kluci spolu hrají delší dobu. Mají oproti jiným hráčům náskok. Je tam vidět souhra a návyk na herní systém, takže vědí, co a jak, což mě pochopitelně těší," pochvaloval si Jandač.

Hanzl ukázal při úvodní brance zápasu, že kromě překvapivých přihrávek umí také velmi dobře zakončovat, když už se ke střele na úkor asistence odhodlá. "Je hlavně chytrý, dokáže číst hru a nepanikaří. Typický tvůrce hry, který umí rozdávat puky, ale možná by měl střílet častěji, protože ta přesilovková trefa byla ukázková," ocenil devětačtyřicetiletý kouč. "A takových by mohl dávat víc," doplnil.

Oproti zápasu s Finskem nebyli tolik vidět mladíci Martin Kaut, či Filipové Zadina, Chytil a Chlapík. "Trošku mě zklamal jejich pohyb. Nevím, jestli na ně nedolehla únava z cestování nebo časového posunu, ale dneska to nebylo zdaleka takové jako proti Finsku. Doufám, že zítra to bude zase lepší," uvedl Jandač k nedělnímu utkání proti Rusku.

Do něj půjde jeho výběr opět s pozměněnou sestavou. "Trošku to promícháme, ještě si musím projít hráče, jestli se neobjevil nějaký zdravotní limit. Kvůli zranění (ruky, pozn. autora) určitě nebude hrát Řepík," oznámil Jandač. Naopak by chtěl nasadit gólmana Davida Ritticha s útočníkem Martinem Frkem, kteří se připojili k týmu v tomto týdnu.

"Rittich však zatím není stoprocentní. Podobně je to s Frkem - ten přiletěl teprve včera a dneska byl poprvé na ledě. Ještě se rozhodneme, ale když to půjde, tak ho určitě nasadíme do hry," konstatoval Jandač.

Češi mají slibné vyhlídky na obhajobu loňského prvenství v turnaji. "Vyhráli jsme oba zápasy a je dobře, že turnaj bude takhle gradovat. Doufám, že výkon bude lepší než dneska. Hrajeme proti Rusům, tak co více si můžeme přát," zakončil reprezentační trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články