Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Byl to zážitek, shodli se američtí mladíci po "sněhovém comebacku" s Kanadou

Vítězství nad zámořským rivalem z Kanady se vždy počítá. O to více, když k němu dojde na buffalském stadionu New Era Field pod širým nebem. Hokejisté Spojených států amerických zde porazili výběr ze země javorových listů 4:3 po samostatných nájezdech a spravili si chuť po senzační porážce se Slovenskem 2:3. Své vystoupení před rekordní návštěvou juniorského šampionátu 44 592 diváků označili za velký zážitek.

"Všechno bylo úžasné. Zápas i lidi," řekl útočník USA Casey Mittlestadt. Návštěva na stadionu týmu amerického fotbalu Buffalo Bills překonala dosavadní maximum 20 380 fanoušků, kteří sledovali finále juniorského MS 2009 v Ottawě mezi Kanadou a Švédskem.

Mittlestadt, jehož si letos vybralo Buffalo jako osmičku draftu, si v utkání připsal tři asistence. Ziskem 6 bodů za tři branky a stejný počet přihrávek ze tří duelů se vyšplhal do čela produktivity před ruský tandem Artur Kajumov - Klim Kostin.

Při venkovním střetnutí se museli hráči vyrovnat s těžkými podmínkami. "Hodně sněžilo, hlavně ve druhé třetině. Na druhou stranu to díky tomu bylo zábavnější. Bylo to trošku odlišné než běžný duel. Je to, jako by byl člověk zpátky na rybníku," dodal Mittlestadt.

Kanaďané vedli po dvou třetinách 3:1, přesto prohráli. Podobně ztratili na minulém šampionátu v Montrealu i finále, ve kterém vedli ve 45. minutě 4:2, ale nakonec Američanům podlehli 4:5 po samostatných nájezdech.

"Ve třetí třetině to bylo nahoru dolů. Co bylo loni, bylo loni. Teď je to nový turnaj a nová výzva. Máme pořád šanci skončit na prvním místě a o to se teď staráme," prohlásil brankář Carter Hart, jenž chytal i v prohraném finále v Bell Centre. 

"Nejdůležitější bylo, že jsme po celou dobu zůstali pozitivně naladění. Věřili jsme, že zápas otočíme. Věděli jsme, že když dáme gól, tak přijdou další. Bylo to úžasné utkání. Nedá se ani popsat slovy," zakončil americký obránce Mikey Anderson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články