Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V zámořském derby slavili Američané, ve sněhové vánici udolali Kanadu po nájezdech

Repríza loňského finále vyzněla opět pro talentované hráče Spojených států amerických, kteří porazili Kanadu 4:3 po samostatných nájezdech. V historicky prvním utkání juniorského mistrovství světa pod širým nebem, které na stadionu New Era Field v Buffalu sledovalo téměř 45 tisíc fanoušků, smazali dvoubrankové manko a nejlepším možným způsobem zareagovali na čtvrteční blamáž se Slovenskem (2:3). 

Utkání Kanada "20" - USA "20"
zdroj: ZUMA autor: Joel Marklund

Prestižní zápas se hrál za hustého sněžení, jež začalo alespoň trochu ustávat až s blížícím se koncem základní hrací doby. Lépe se s nelehkými podmínkami zpočátku vypořádávali Kanaďané, kteří využili zásluhou rány Caleho Makara zápěstím hned první přesilovku. V 16. minutě pak svou suverenitu při početních výhodách v dosavadním průběhu turnaje ještě potvrdili, když po velkém tlaku zvýšil parádní střelou pod horní tyč Dillon Dube.

Američané byli na přelomu prvního a druhého dějství dvakrát velmi blízko snížení. Nejprve těsně před odchodem do šaten trefil tyč William Lockwood, stejně dopadl po návratu ze šaten Kieffer Bellows při dohrávané početní výhodě. Když pak stejný hráč ve 37. minutě při přesilovce pět na tři gólově konečně uspěl, o 72 vteřin později odpověděl Boris Katchouk.

V ještě rychlejším sledu přišly oba góly i ve třetí části. Nejprve využil v začínající 47. minutě přesilovku Scott Perunovich a o 34 sekund později připravil Casey Mittelstadt svou třetí asistencí v utkání vyrovnávací gól pro Bradyho Tkachuka.

Během prodloužení byl blízko rozhodnutí kanadský forvard Steel, který zakončoval do zčásti odkryté branky, ale orazítkoval jen tyč. Sám pak stejně načal i nájezdy, na což Bellows odpověděl gólem. Ve druhé sérii pak elegantním švihem zvýšil Tkachuk. Americký brankář Oettinger zůstal nepřekonán a výraznou měrou pomohl týmu ke skalpu dějinného rivala. 

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Buffalu:

Skupina A: USA - Kanada 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Bellows (Mittelstadt, Oettinger), 47. Perunovich (Mittelstadt), 47. B. Tkachuk (Mittelstadt), rozhodující sam. nájezd Bellows - 5. Makar (Thomas), 16. Dubé (Steel), 38. Katchouk (Bean). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Wiegand (Švýc.) - Ondráček (ČR), Sysujev (Rus.). Vyloučení: 3:6. Využití: 2:2. Diváci: 44 592.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články