Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mozík: Karjala mi vůbec nevyšla, jsem rád, že jsem to snad odčinil

Byl u důležitých momentů v utkání české reprezentace proti Kanadě. Obránce Vojtěch Mozík se podílel na vítězném obratu přihrávkou na vyrovnávací gól Michala Řepíka a sám pak zařídil vítěznou ránou průběžné vedení. Čtyřiadvacetiletý bek si ale nejvíc považoval fakt, že národní tým nakonec vyhrál 4:1 a ukončil sedmileté čekání na triumf nad mužstvem javorového listu.

Vojtěch Mozík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Je jedno, jestli dám gól já nebo někdo jiný. Tady na té úrovni se nehoním za body nebo góly," řekl Mozík, který nejdříve na konci druhé třetiny ideálně uvolnil Michala Řepíka před gólem na 1:1. V 47. minutě pak v přesilové hře přesnou ránou z pravého kruhu vstřelil vítěznou branku.

"Ten gól do šatny zápas lámal. U toho svého jsem to chtěl přesně takhle trefit. Měl jsem spoustu času, stačilo jen zamířit. Líp to napálit nešlo," pochvaloval si po třetí trefě v 25. utkání v národním týmu. "Hrál výborně. Nebylo to jen o těch gólech, ale i v poli byl výborný," ocenil Mozíkův výkon trenér českých hokejistů Josef Jandač.

Zadákovi, který se vrátil v létě do Evropy po dvou letech strávených převážně na farmě New Jersey, dal další příležitost ukázat schopnosti, přestože s jeho výkony na listopadovém Turnaji Karjaly nebyl spokojený. "Karjala mi vůbec nevyšla, jsem rád, že teď jsem to snad nějak odčinil a snad to bude dál pokračovat," podotkl Mozík, který má sedm startů v NHL.

"Nevím, jestli jsem měl od sebe velká očekávání, ale dlouho jsem pak nosil v hlavě, jak jsem tam hrál. Potěšilo mě, že jsem od trenéra Jandače dostal druhou šanci," řekl Mozík, který dostal další možnost se poprat o nominaci na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu.

V KHL byl zvolen do výběru pro Utkání hvězd a je s 23 body za pět branek a 18 asistencí z 42 utkání pátým nejproduktivnějším bekem soutěže. Je rád, že si nyní dodal další sebedůvěru i v reprezentaci. "Hokej je hlavně o hlavě. Jakmile nemáte sebevědomí, těžko se pak hraje. Když se pak povede zápas jako proti Kanadě, hned si pak víc věříte," podotkl.

Ani netušil, že na výhru nad Kanadou čekal český tým více než sedm let. "Trenér nám před zápasem říkal, že už je načase je porazit, ale vůbec jsem neměl tušení, že to trvalo až tak dlouho. Vyhrát nad Kanadou, to je vždycky krásný pocit. Odehráli jsme super zápas, hlavně výborně do defenzivy. Byli jsme o trošku lepší a ukázali, že tenhle tým má sílu," dodal Mozík k faktu, že Češi stejně jako ve středu v Praze proti Finsku (3:2 v prodloužení) otočili nepříznivý vývoj zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články