Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nečekaný reprezentační přídavek. Už jsem s tím nepočítal, přiznal bek Michálek

Zbyněk Michálek už po loňském Světovém poháru příliš nepočítal s tím, že by na sebe ještě někdy oblékl dres národního mužstva. A ejhle. I když se jeho Spartě moc nedaří, dostal od trenéra Josefa Jandače šanci přesvědčit na turnaji Channel One Cup o svém přínosu pro reprezentaci. Vybojovat si může i místo v týmu pro olympijský turnaj v Pchjongčchangu.

Zbyněk Michálek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Těším se moc. Už jsem s tím ani moc nepočítal a myslel jsem si, že na Světovém poháru minulý rok to byl můj poslední zápas. Ale okolnosti jsou takové, že jsem tu znova, za což jsem hrozně rád," řekl čtyřiatřicetiletý Michálek.

Přestože na jeho konto po návratu ze zámoří a domluvě se Spartou krátce po polovině října přibývají body a za 13 utkání dal dva góly a na dalších sedm nahrál, sám dobře ví, že jeho výkony ještě nejsou ideální. A stejné pocity vyjádřil i trenér Jandač, přesto chce dát Michálkovi prostor.

"Musím na tom ještě hodně pracovat. Na druhou stranu toho nemám ještě tolik odehraného, zvykám si na tom velkém ledě a je to hodně o bruslení. Musíte tady být pořád v pohybu a hodně bruslit, zatímco v Americe je to o startech a brzdách," porovnal Michálek.

"Ještě si celkově zvykám, a protože jsem sám k sobě hodně sebekritický, tak dobře vím, že se budu muset ještě hodně zlepšit," nezastíral Michálek, jenž má v NHL včetně play-off odehráno celkem 810 zápasů.

Nervozita? Trochu ano

Přes bohaté zkušenosti bude dost možná i na něm ve středu patrná určitá nervozita. "Možná trošku ano, ale na druhou stranu jsem takových zápasů a turnajů odehrál za kariéru spoustu, takže převažuje hlavně to natěšení," vyhlížel středeční duel proti Finům před vyprodaným hledištěm O2 areny. "Bude určitě parádní zážitek zahrát si v Česku před plnou arénou, moc se na to všichni těšíme," prohlásil Michálek.

Žádná velká očekávání ohledně extraligy neměl. Sparta sice předvedla některé náznaky zlepšení, jenže v týdnu před reprezentační pauzou za tři zápasy nebodovala a ani průběžná devátá příčka není důvodem k jásotu.

"Liga určitě svoji kvalitu má, ale bohužel výkony Sparty nejsou takové, jak jsme si všichni představovali. Věřím, že se tady od toho, čím si tam procházíme, trochu odreaguju a zvednu si náladu," doufal Michálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články