Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kubalík ukončil čekání na gól. Jsem rád, že nám vycházejí přesilovky, těšilo jej

V utkání se Švýcarskem byl klíčovou postavou utkání – nahrál na první gól a postaral se o ten vítězný. Dominik Kubalík tak ukončil čekání na gól v reprezentaci, které trvalo přes rok. Dvaadvacetiletého útočníka přitom těšilo, jak českému týmu vycházely přesilovky.

Dominik Kubalík v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Přesně rok a týden uplynul od první reprezentační trefy hokejového kanonýra Dominika Kubalíka. Čekání na druhý zásah v národním dresu ukončil dnes proti Švýcarsku. Znovu se prosadil na Turnaji Karjaly a neskrýval úlevu.

"Samozřejmě potěší, když jsem se po dlouhé době trefil," řekl novinářům Kubalík. Jeho přesilovková trefa na 3:1 po polovině zápasu byla nakonec po snížení soupeře i vítězná. "Jsem moc rád, jak nám vycházely přesilovky, ty rozhodují. Švýcarům jsme z nich dali všechny tři góly," připomněl.

Poprvé a do dnešního utkání naposledy slavil reprezentační trefu loni v listopadu v Plzni. "Byl to na konci gól do prázdné brány, já vím," smál se Kubalík. "Nebudu říkat, že jsem to v hlavě neměl. Ale zase to nebylo takové, že bych si říkal, jak musím dávat v každém zápase gól. Ano, bylo by to super, ale je to jiná úroveň. Mám hlavně radost, že můj zásah pomohl k výhře," uvedl dvaadvacetiletý útočník.

K jeho trefě přispěli i rozhodčí, neboť Švýcaři byli - stejně jako v první třetině Češi - potrestáni na dvě minuty za porušení pravidel na vhazování. Soupeř musel na celé dvě minuty do tří, neboť šlo o přestupek po vyloučení Ramona Untersandera, který inkasoval dvě minuty za držení.

"To vyloučení bylo hodně zajímavé, že Švýcary poslali takhle z buly hned do tří. Pamatuji, že jednou s Plzní jsme za špatné postavení na vhazování taky hráli přesilovku. Ale u nás se to přece jen víc toleruje, už by muselo asi přijít něco mimořádného, aby se vylučovalo. Tentokrát to bylo hodně přísné," připustil Kubalík. "Rozhodčí se snažili, aby všechno proběhlo přesně podle pravidel," dodal.

Dnes šel gólu hodně naproti, hledal si pozici pro zakončení, tlačil se do koncovky. "Vycházelo mi to, všechno chodilo na volej, což je moje oblíbená parketa. Snažil jsem se toho využívat. Už těm střelám před gólem jsem docela věřil, ale nic tam nespadlo. Pak vyšla ta skoro z brankové čáry. Milan Gulaš mi to tam dal krásně," děkoval spoluhráči z Plzně.

"Dával jsem mu to, aby rozehrával přesilovku z druhé strany, moje nahrávky nejsou úplně ideální. Najednou se to otevřelo. Spíš to byla ale improvizace," popsal Kubalík.

Švýcaři měli sice pomalý rozjezd, ale nakonec se ukázali být velmi houževnatým soupeřem. "Jsou hodně nepříjemní, dost nahazují puky, napadají a sráží se. Je hrozně těžké proti nim založit útok v klidu, všechno musíte vyhodit ven," uvedl Kubalík.

Na vábení klubů NHL a jejich skauty v hledišti nemyslí. "Nikdy jsem neměl problém s tím, že by mě něco podobného svazovalo. Ani agenti mi neříkají, jestli se na mě někdo přijel podívat, abych zbytečně něco v hlavě neměl. Samozřejmě ale víte, že na nároďáku se hráči sledují. Jsem v klidu, žádná zamotaná hlava. Tohle mě nerozhodí," řekl nejlepší střelec extraligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články