Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Mladý výběr chce na Slovensku složit reparát, Jandač burcuje k lepší koncovce

Třinec - Reprezentační tým začal novou sezonu tak, jak poslední zakončil. Podobně jako ve čtvrtfinálovém duelu proti Rusku na mistrovství světa nevstřelili čeští hokejisté proti Slovensku ani gól a v prvním přípravném zápase podlehli 0:2. Šanci na reparát bude mít mladý výběr v odvetě hrané v Žilině. Přímý přenos utkání Slovensko–Česko sledujte na programu ČT2 a na webu ctsport.cz od 16:50.

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Tým kouče Josefa Jandače měl přitom v utkání převahu a soupeře přestřílel 34:21. "Jedna věc je herní projev a druhá realizace. Slováci využili jedné naší chyby ve středním pásmu, kdy tam obránce upadl a oni to proměnili. Pak byli hodně pod tlakem, vyhazovali puky a bránili. Ubránili ten těsný výsledek.

Bylo to i našim přičiněním, že i v těch nejvyloženějších situacích nejsme schopni dát gól," řekl Jandač. "Bylo to z naší strany dobré v pohybu, hodně energie a bojovnosti. Chyběly nám góly, chyběla šikovnost zakončení. Lepší clona, trefit branku hlavně v přesilovkách," navázal Jandač, jehož svěřenci měli před utkáním dohromady jen 38 startů v národním týmu.

Kouč přiznal, že se na hráčích nervozita či nezkušenost mohla projevit. "Je tu plno nových kluků, snažili jsme se je zklidnit, ale asi tam vždycky nějaká nervozita je. Na druhou stranu tu nemáme tolik kluků, kterým by bylo jen dvacet nebo jednadvacet. A ti okolo pětadvaceti už nejsou mladí hráči a ti už by měli pevně tahat za otěže," prohlásil Jandač.

Byl spokojený s výkonem brankáře Patrika Bartošáka, který inkasoval jen jednou po samostatném úniku Mateje Pauloviče. "Zachytal velmi spolehlivě. Měl tam těžké momenty, kdy my jsme do nich bušili a oni občas odlétli a měli šanci. A také první lajna se mi jevila nejvíc hokejově. Ta byla schopna si trošku vyměnit puk, byla hokejovější. Ostatní spíš bojovnější," hodnotil.

Aktivní byl především útočník David Kaše, ale ani jednu ze šancí neproměnil. "Je to šikovný kluk. Je drobnější postavy, hlavně technický hráč. Hlavně v první polovině zápasu měl několik šancí, v té druhé už se do toho tolik nedostal," řekl Jandač. Pochvaloval si atmosféru, kterou vytvořilo ve Werk Aréně 4914 diváků. "Byla parádní. Mrzí nás, že jsme nedali aspoň ten gól," litoval trenér.

V odvetě v Žilině nastoupí místo Bartošáka další debutant Miroslav Svoboda a v týmu už nebude obránce David Musil, který už se bude chystat s Třincem na páteční vstup do Ligy mistrů proti dánskému Esbjergu. "A v útoku asi žádné změny neuděláme, možná protočíme v průběhu zápasu. Tu první lajnu necháme, ta vypadala dobře," dodal Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články