Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jarůšek bude chybět v přátelských duelech reprezentace se Slováky

Třinec - Reprezentační výběr se bude muset obejít na přátelský dvojzápas se Slovenskem v Třinci a Žilině bez útočníka Richarda Jarůška z Hradce Králové. Nejzkušenějšího zástupce mladého mužstva nikdo nahrazovat nebude, nejvíce startů tak má v současné sestavě obránce Libor Šulák. Přímý přenos středečního utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:45, čtvrteční duel nabídne program ČT2 a web ctsport.cz od 16:50.

Richard Jarůšek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Richard Jarůšek se nezúčastní po dohodě s jeho klubem. Dodatečně za něj nebude nikdo povolán," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. V kádru tak je 22 hráčů - dva brankáři, osm obránců a 12 útočníků.

První reprezentační akce v sezoně s dvěma vrcholy - únorovými olympijskými hrami v Pchjongčchangu a květnovým mistrovstvím světa v Kodani a Herningu - simuluje letní přípravné kempy pro mladé hráče. Tentokrát budou proti minulým dvěma letům mít možnost se ukázat i v zápasech.

"Budou to taková ta derby. Těšíme se na to a doufáme, že i v tomto brzkém termínu přijdou fanoušci a uvidí další kluky, kteří pro ně třeba budou zajímaví," řekl Jandač, který představí 14 debutantů. Připsat první starty si mohou oba brankáři Patrik Bartošák, Miroslav Svoboda, obránci Petr Kalina, David Němeček, Filip Pyrochta a útočníci Martin Hanzl, Jakub Herman, Miroslav Indrák, David Kaše, David Stach, Petr Straka, David Šťastný, Vojtěch Tomeček a Dominik Uher.

Složení reprezentačního výběru se věnoval také Hokej fokus podcast:

Šestadvacetiletý Jarůšek byl s 18 starty nejzkušenějším hráčem výběru. Po omluvence účastníka loňského mistrovství světa v Moskvě zůstal v týmu jediný hráč se zkušenostmi z velké mezinárodní akce. Obránce Libor Šulák, který v květnu podepsal kontrakt s Detroitem, startoval na letošním světovém šampionátu v Paříži. V týmu tak ale není nikdo, kdo by překročil desítku zápasů za reprezentaci.

Jandačův tým má na programu v pondělí dva tréninky, v úterý už má přípravu na ledě naplánovanou jen na dopoledne. Odpoledne bude autogramiáda reprezentantů na koupališti pod Javorovým. Ve středu Češi absolvují předzápasové rozbruslení a proti Slovensku nastoupí od 17:00.

O den později se uskuteční odveta v Žilině. Tam se vydá tým na otočku a v pátek ještě zakončí akci dopoledním tréninkem ve Werk Aréně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články