Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sobotka: Hlavně nehrát proti Rusům oslabení

Paříž – Za všechnu cenu se vyvarovat oslabení, to si před čtvrtfinále s Ruskem přeje Vladimír Sobotka. Český útočník má s ruskou hrou zkušenosti i z KHL, kde nastupoval za Omsk. Nyní se jako člen prvního útoku bude snažit Rusko porazit.

Vladimír Sobotka, Jan Kovář, Jakub Voráček a David Pastrňák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Čeká nás těžký soupeř. Určitě budou silní na puku a pro nás bude důležité neztrácet puky a nedostávat je do hry. A hlavně nehrát v oslabení," řekl Sobotka. "Ještě se podíváme na video, ale u nich vše řídí Šipačov, který rozdává skvělé přihrávky, na které si sjíždí praváci a hrají to z první do branky. A Dadonov je před ní," popsal devětadvacetiletý útočník.

"Rusové jsou známí tím, že si rádi pohrají s pukem. Jsou výborní jeden na jednoho a dokážou obejít hráče. Pokud by ale byli frustrovaní, že jim to nejde, jak chtějí, tak bychom toho mohli využít," nastínil možnou taktiku Sobotka. Zvýšenou motivaci kvůli angažmá v KHL proti sborné mít nebude. "Já se nevracím do minulosti, žiju budoucností. Je to ale čtvrtfinále a každý je nahecovaný," řekl.

V posledních týdnech nalétal desítky tisíc kilometrů na různých kontinentech, přesto pořád vypadá svěží a má dobrou náladu. "Naučil jsem se, že je to o hlavě. Snažím se zůstávat pozitivní a nevztekat se třeba po prohraném zápase. Minulost vždy hodím za sebe a koukám dopředu. Na další střídání, další zápas. A snažím se něco udělat lépe než předtím," sdělil.

Myšlení prý změnil až letos v Americe, po návratu do NHL. "Trenér byl velice pozitivní a snažil se tým ladit tak, že nevadí, když jsi dostal gól nebo udělal chybu. Hoď to za hlavu a další střídání se ti podaří lépe," pochvaloval si Sobotka přístup hlavního kouče St. Louis Mikea Yeoha.

I proto bez problémů zapomněl na nevydařený zápas proti Švýcarsku a soustředí se jen na Rusko. "Zápas jsme chtěli vyhrát, ale snažím se to brát pozitivně," uvedl Sobotka, kterého potěšilo, že národní tým se pro čtvrtfinále nemusel stěhovat do Kolína nad Rýnem. "Vyrovnali bychom se s tím, ale možná nám to ušetří nějaké síly," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články